Wandamaci  értékelése


>!
Wandamaci 
Renée Ahdieh: Harag & hajnal

A Harag & hajnaltól valamiért ódzkodtam. Elsősorban szerintem a borító a hibás érte, valahogy egy felejthető könyvnek tűnik és mivel ennyire válogatós lettem az utóbbi időben sokszor félretoltam.
Szerencsére most azonban belevágtam és ez lett az idei év legszebb szerelmes története, amit eddig olvastam.
A karaktereket egyből megkedveltem. Sazi nagyszájú, cseppet sem félénk, talpraesett lány, aki szemrebbenés nélkül felesel a kalifával, akinek így még jobban felkelti az érdeklődését.
A kalifa, Kálid rendkívül titokzatos, megfontolt és pesszimista és hiába tudom a fülszövegből miket tett mégsem volt egy pillanatra sem unszimpatikus, inkább kíváncsi voltam milyen titok lappang a lelkében.
A molyon a címkék között feltűnt a Young Adult, ami szintén elbátortalanított, mivel úgy érzem ebből már kinőttem, viszont erről a műről meg nem mondtam volna, hogy YA. Sokkal érettebb a viselkedésük, nincsenek értelmetlen drámák vagy hisztik. Felüdülés volt végre drámázásoktól mentes könyvet olvasni.
A problémák, amik felmerültek valóságosak voltak és érezhető volt a két karakter fejlődése.
Nem gondoltam, hogy egy ilyen csodának nyitom fel a fedelét, de teljesen elvarázsolt, végre hosszú idő után ismét hatalmas kedvencet avathattam!

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/09/renee-ahdieh-harag…

6 hozzászólás

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

A véreskezű, ifjú uralkodó birodalmában minden hajnal szívszaggató bánattal köszönt egy újabb szerencsétlen családra. Kálid, Koraszán tizennyolc éves kalifája egy szörnyeteg. Minden éjszaka új feleséget választ, ám amint felvirrad a reggel, selyemzsinórral kioltják a nő életét. Amikor a tizenhat esztendős Sahrazád legkedvesebb barátnője is áldozatul esik, a lány bosszút esküszik, és önként vállalja a következő menyasszony tragikus szerepét.
Éjszakáról éjszakára sikerül bűvöletbe ejtenie férjét varázslatos történeteivel, így kerülve el a végzetét. Lassan felfedezi, hogy Kálid egészen más, mint amilyennek képzelte. A rettegett szörnyeteg valójában egy megkínzott szívű ifjú. Sahrazád kész érzelmei ellenére is bosszút állni Kálidon a megannyi elvett életért. Vajon győzedelmeskedhet szerelmük a mesékből és titkokból szőtt világban?

„A mesék ámulatba ejtő igazgyöngye. Ne lepődjön meg az olvasó, ha egyszer csak elhomályosulnak kezében a lapok, és hirtelen egy perzselő, aranyló homosivatagban találja magát, vagy egy márványoszlopokkal övezett udvaron, fűszeres bort kortyolgatva… El lesz bűvölve, ahogyan velem is történt.” – Marie Lu, New York Times-sikerszerző, a Legend sorozat írónője

Hirdetés