Boritek70 P értékelése


>!
Boritek70 P
Alice Sebold: Komfortos mennyország

Nehéz téma ez… Bizonyos részekkel nagyon együtt tudtam élni, bár remélem, többé sosem tudom meg, milyen érzés bármilyen módon elveszíteni egy gyermeket. Szóval, azt az oldalát a történetnek, hogy akik elmentek, valahol mégis itt vannak, és láthatnak minket, ott lehetnek velünk, érezhetnek minket, és érezhetjük őket, el tudtam hinni. Azt viszont, hogy az amerikai rendőrség, főleg gyanú esetén nem káderezi le a szomszédokat, és 1 év után az illető lelépésekor derül ki, hogy semmilyen nyilvántartásban nem szerepel, na azt nem tudtam elhinni. Hogy egy x-szeres gyilkos, akinek ráadásul nagyon különleges foglalkozása van, ami révén össze is kapcsolódott néhány szál a vége felé, ilyen simán létezzen, gyanú felett álljon, és Susie halála után is még vagy 10 évig ne kerüljön a rendőrség látóterébe… Erről az oldalról nekem kicsit sántított a történet, de azért megható, elgondolkodtató olvasmány volt, a halálról, az elengedésről, a folytatásról, az újrakezdésről…


Alice Sebold: Komfortos mennyország

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Susie tizennégy éves. Üldögél a kilátóban, a maga kis mennyországában, és visszaemlékezik a halálára. Susie-t megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd. Családja csak annyit tud, hogy eltűnt, és visszavárják. A rendőrség nyomoz. A szomszéd eltünteti a nyomokat. Az élet megy tovább.
A kérdés persze éppen ez: hogyan megy tovább? Hogyan birkózik meg két szülő a lánya elvesztésével? A tizenhárom éves húg a nővére hiányával? Megérti-e négyéves öccse, mit jelent az, hogy elment? És megbékél-e Susie azzal, hogy csak nézheti őket?
Csodálatos, felemelő könyv Sebold regénye, amely egy tizennégy éves kislány tiszta szemével figyeli a tragédiát és a gyógyulás folyamatát, az ő hangján kommentálja az emberek megmagyarázhatatlan viselkedését, és az ő bölcsességével veszi tudomásul, hogy csak úgy lehet itt a Földön élni, ha egy kicsit megtanulunk felejteni.
A mű az utóbbi évek talán legnagyobb amerikai bestsellere.

Hirdetés