Andru értékelése


>!
Andru
James Luceno: A megtévesztés leple

Ellentétben a többséggel, én nem a Baljós árnyak előzményét látom benne, aminek semmi tétje, mert ismerjük a végét. Én ugyanis nem. Számomra a film annyira felejthető volt (egyébként is fél szemmel néztem valószínűleg), hogy nekem tartalmazott információt és izgalmat a könyv. Az egyetlen kiindulópont Palpatin szenátor neve: ő a sith-oldal. Ennyi ragadt meg a filmből. És a borítón felismertem Qui-gon-t :D

Én általában nem unom a leírásokat és a politikai machinációkat, talán ezért nem volt uncsi az eleje. Néhol lehetett volna színesebb, kvázi mozgalmasabb a leírás, de nekem megfelelt így is. Mivel még nem vagyok otthon ebben a világban, több információt is elviseltem volna bolygócsoportokról, kereskedelmi útvonalakról és érdekekről, miegyebekről, de nyilván azok előbb-utóbb a szemem elé kerülnek majd. Nem vagyok türelmetlen dehogynem!

Amikor a tényleges akciók zajlottak, ott még nekem is kissé vértelenre sikeredett a leírás, pedig elvagyok érzékletesen szemléltetett kibuggyanó belsőségek nélkül is. De valahogy nem is hatott igazán akciónak. Nem baj, legalább egy magamfajta fotel-szökevénynek sem takarta el a szemét olvasás közben :)

Érdekes volt olvasni, spoiler hogy hogyan is húzott csőbe a szenátor tulajdonképpen mindenkit. Úgy, hogy ráadásul mindenki meg volt győződve, hogy ő a hamvas barika. Gratulálok :) Nem volt egyébként ellenszenves, még a szövetséges Gunray-t sem nyíratta ki, pedig megtehette volna. Amit pedig csinált, azt bárki megtehette volna, ha veszi a fáradtságot és a bátorságot.
A Jedik már megint kiborítottak. Hol eltúlozták, hol lekicsinyellték a veszélyt. Mintha bizonytalanok lennénk, nem? Vagy tán mégsem? Néha egyetértettek Qui-gon megérzéseivel, néha nem. Néha az volt a fontos, amit a kancellár szeretne, néha nem. Néha tudta Yoda, hogy valami veszély van, néha nem. Időnként a Köztársaságért, időnként az Erővel, néha csak úgy nem, mert nem. Arrrgggghhhh. Úgyhogy kezdek egyértelműen átállni a sötét oldalra, mert ezt a tétovázást nem bírom.

Bizonyára eszeveszett SW-fanok találnak kivetnivalót ebben a könyvben, ami nem is baj engem azonban jól elszórakoztatott.


James Luceno: A megtévesztés leple

James Luceno: A megtévesztés leple

A bürokrácia bénító hálójába keveredett, kapzsiságtól és korrupciótól fertőzött Galaktikus Köztársaságot a széthullás réme fenyegeti. A külső rendszerekben, ahol a zsarnoki módszereket alkalmazó Kereskedelmi Szövetség uralja a kereskedelmi útvonalakat, egyre nagyobb a feszültség. A bajok tünetei immár a Magban is felbukkannak, amikor a Nebula Front nevű szervezet merényletet kísérel meg Valorum főkancellár ellen. Qui-gon Jinn és Adi Gallia Jedi mesterek ugyan megmentik a főkancellárt, de a Coruscanton élők nyugalmának egyszer s mindenkorra vége szakad.
Valorum a problémák megoldása érdekében csúcstalálkozóra hívja az érintett feleket. Valószínűnek tűnik, hogy az elégedetlenek a találkozó megzavarására készülnek, ezért a Jedik és a hatóságok nagy erőkkel vonulnak fel, hogy gondoskodjanak a biztonságról.
A résztvevők közül csupán hárman tudnak a valódi veszélyről, a Kereskedelmi Szövetség azon három tagja, akik szövetséget kötöttek egy titokzatos ismeretlennel. Amíg a három neimoidi megelégszik azzal, hogy egyre több pénze lesz, és egyre kevesebb gondja. Eközben pedig Darth Sidious tovább szövögeti nagyszabású, félelmetes terveit…

Hirdetés