Oláh_Zita P értékelése


>!
Oláh_Zita P
Mészöly Ágnes: Egy másmilyen nap

Nem olvastam még az előző kötetet, de biztos, hogy el fogom ezek után.
Különleges sorsú, életű gyerekek mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Nekem Bence története facsarította össze a szívem, mégis nagyon örülök, hogy az írónő az ő történetét is bevette a könyvbe.A másik fontos dolog a krisnás/indiai kislány története, ami a vallási elfogadást tanítja. Ennek kötelező olvasmánynak, de minimum ajánlott olvasmánynak kellene lennie!
A legfontosabbat pedig az írónő a könyv első oldalán elmondja:
„Néhány szereplőt csodabogárnak tartasz, másokra talán irigykedsz is titokban, de megláthatod azt is, hogy a másmilyen napok nem feltétlenül könnyebbek, és a különleges teljesítmények mögött nem csupán tehetség, hanem nagyon-nagyon sok munka is áll.”
Ezt az elfogadást nagyon jó, ha már gyerekkorban tanítjuk, hogy a másik sikerének örüljünk, mert ettől nem leszünk kevesebbek, és az irgykedés inkább inspirálóan hajtson minket is a munkára. Ezt jó lenne sok felnőttnek is megtanítani, azt hiszem a kollégáimmal kezdeném, ha lenne foganatja…


Mészöly Ágnes: Egy másmilyen nap

Mészöly Ágnes: Egy másmilyen nap

Zsófi színdarabokban játszik, Misi zongorista, és szerte a világon koncerteket ad. Zsolti tornász, Kata arra tette fel az életét, hogy sakkozó legyen. Bence leukémiás, és gyakran jár kezelésekre, Laci a híres Gyermekkórusban énekel. A nagy sikerű Ez egy ilyen nap című könyv folytatása, ezúttal olyan, tizenéves gyerekek igazi történetével, akiknek valamiért különleges az életük.

Hirdetés