Nyírő_Helga értékelése


>!
Nyírő_Helga
Susan Kay: A fantom

"Ezért minden: önkínzás, ének:
Szeretném, hogyha szeretnének,
S lennék valakié
Lennék valakié"
Akarva akaratlan is mindig Ady Endre :Szeretném, ha szeretnének költeménye jut eszembe Erikről.Szerettem Eriket.Nem tartom jó embernek, de rossznak se.Egy igazán érzékeny férfit látok aki egy bűne volt, hogy túlságosan is szeretni akart..Nem akart mást csak egy boldog életet…
A történet szívbemarkolóan gyönyörű és fájdalmas ..Ezért szerettem ezt a könyvet mert egyszerre ezer érzést vált ki az emberből:Egyik percben sírunk utána reménykedünk és ismét azt a gyönyörű fájdalmas kínt érezzük amely felemészt…
Öt csillagos történet amely jóval többet érdemelne…


Susan Kay: A fantom

Susan Kay: A fantom

Egy ember története, aki szörnyű bűnökre ragadtatta magát, holott akkora szíve volt, hogy az egész világ belefért volna.

Hatalmas feszülés, szakadás, aztán béke… és csönd: az elképedés, a hitetlenkedés néma hördülése. Kinyitottam a szemem, s láttam, hogy a bába arcából – amely az imént még nekibuzdulástól rózsállott – egyszerre kiszalad a vér, s a szobalányom, Simonette a szája elé kapja a kezét, úgy hátrál az ágytól.

Küszködve feljebb csúsztam a csatakos párnán, lenéztem a véres lepedőre, és megláttam, amit a többiek.

A bába tért magához elsőnek; odarepült, hogy a köldökzsinórt elvágja, bár reszkető kezével tartani is alig bírta az ollót.

– Uram, irgalmazz – motyogta, s ösztönösen keresztet vetett. – Krisztus, kegyelmezz!

És megszületett…