Csoszi értékelése


Csoszi>!
Alice Sebold: Komfortos mennyország

Tetszett a cím és az aranyos borító, úgyhogy miután kikölcsönöztem, gyorsan nekikezdtem az olvasásnak. Sajnos ez nem az én könyvem volt. A történet elejét borzalmasnak találtam spoiler Az alapötlet érdekes volt, de valahogy elhúzódott az egész, és időnként unalmasnak találtam. A filmet nem láttam, és nem is kaptam kedvet hozzá.

>!
Európa, Budapest, 2003
370 oldal · keménytáblás · ISBN: 963077478X · Fordította: Tábori Zoltán
4 hozzászólás

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Susie tizennégy éves. Üldögél a kilátóban, a maga kis mennyországában, és visszaemlékezik a halálára. Susie-t megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd. Családja csak annyit tud, hogy eltűnt, és visszavárják. A rendőrség nyomoz. A szomszéd eltünteti a nyomokat. Az élet megy tovább.
A kérdés persze éppen ez: hogyan megy tovább? Hogyan birkózik meg két szülő a lánya elvesztésével? A tizenhárom éves húg a nővére hiányával? Megérti-e négyéves öccse, mit jelent az, hogy elment? És megbékél-e Susie azzal, hogy csak nézheti őket?
Csodálatos, felemelő könyv Sebold regénye, amely egy tizennégy éves kislány tiszta szemével figyeli a tragédiát és a gyógyulás folyamatát, az ő hangján kommentálja az emberek megmagyarázhatatlan viselkedését, és az ő bölcsességével veszi tudomásul, hogy csak úgy lehet itt a Földön élni, ha egy kicsit megtanulunk felejteni.
A mű az utóbbi évek talán legnagyobb amerikai bestsellere.

Hirdetés