GytAnett P értékelése


>!
GytAnett P
J. Goldenlane: Napnak fénye

Negyedik olvasott könyvem az írónőtől, de most már bátran mondom, hogy tényleg mindenféle alaptörténetből a lehető legjobbat hozza ki! :)
Bevallom, egy ideje már halogattam, mert féltem ettől a robotos témától. Számomra teljesen idegen, soha nem is foglalkoztam vele, így egy kicsit visszatartó tényező volt. De a polcomon midig vonzotta a tekintetemet, aztán csak nekiálltam. :)
Egy kicsit nehezen rázódtam bele, az eleje aránylag lassan indult be, meg nagyon sok idő volt, míg eseménydúsabb részhez érkeztem. Tegyük hozzá, hogy azért tartott sokáig, mert semmi szabadidőm nem volt, így csak néha-néha bírtam egy fejezetet gyorsan elolvasni. Éppen ezek miatt az elején igencsak összevont szemöldökkel olvastam, hogy ezért vannak oda annyira mások? Később szerencsére lett egy-két aránylag szabadabb napom, és le sem tudtam tenni a kezemből. Olyan szinten nem, hogy beültünk kora este a törzshelyünkre, és abszolút nem tudott zavarni, hogy körülöttem szülinapot ünnepelnek, iszogatnak, hangoskodnak, töretlenül olvastam tovább a történetet. :)
A lényeg a lényeg, hogy beszippantott. Imádtam minden egyes karaktert. Még a gonoszakat is. :D Hihetetlen jó Goldenlane humora, valamit nagyon tud. Még mindig azt mondom, hogy Meseanyóra emlékeztet, ami sose baj, sőt, tőlem igen nagy dicséret. :)
Viszont azt szomorúan láttam, hogy a következő részben már nem ők lesznek a főszereplők. Nem vitatom, biztosan szuperjó lesz az is, csak rájuk számítottam. :) Na, de majd a Csillagok szikráiban! :)
Ticca volt a legkirályabb karakter. Olyan, akivel gond nélkül tudok azonosulni, így mindig kíváncsian vártam, hogy éppen milyen idióta helyzetbe hozza magát, vagy éppen kinek és mit szól be. :D
Alig várom, hogy folytassam, de nincs időm. :( J.G. könyvet pedig csak úgy szabad olvasni, ha az embernek van lehetősége több órán keresztül belemerülni ebbe a világba.

17 hozzászólás

J. Goldenlane: Napnak fénye

J. Goldenlane: Napnak fénye

Mi jöhet egy világháború után?

Természetesen egy újabb világháború – állítja őfelsége, Tien Naga-Hai Huang-Ti, mert a történelem szerint az emberiség rendre elfelejti az atombombázás borzalmait, és mindig jön egy újabb Utolsó Háború.

Az ifjú császárnak, aki negyedik az Új Császárok sorában a Kínai Birodalom élén, rögtön a koronázása után leküzdhetetlennek látszó kihívásokkal kell szembenéznie: a kívülről fenyegető Ausztrál Föderáció mellett minden pillanatban számolnia kell a Birodalmon belüli riválisaival is.

Ticca Min sokáig azt hitte, hogy a jövője semmiben sem fog különbözni a kockanegyedek többi lakójának életétől. Jobb, ha az álmait még magának sem meri bevallani, csak elfogadja az egyetlen lehetséges utat.

Egyetlen pillanat, egyetlen döntés elég, hogy minden megváltozzon körülötte… és ami kezdetben csak izgalmas kalandnak tűnik, az idővel olyan események elindítója lesz, amellyel a Birodalom és a világ békéje is veszélybe kerül, az uralkodó és alattvalói sorsa pedig elválaszthatatlanul összefonódik.

J. Goldenlane új regényének színes, mesteri precizitással felépített világa kiváló érzékkel hozza össze a YA klasszikus elemeit, egy posztapokaliptikus világ képeit, és a finom humort – túllépve a megszokott kereteken, a fiatal és lélekben fiatal olvasók számára egyaránt emlékezetes módon mutatva be az új világrend meghatározó uralkodóházának intrikáit és a felnőttként helytálló fiatalok küzdelmeit.

Hirdetés