fióka P értékelése


>!
fióka P
Méhes György: Leleplezem a családomat

Inkább nagyobb ifjaknak íródott, netán felnőtteknek. Ugyanolyan élvezetes, mint a többi, költözéskor kifejezetten ajánlott :D, az ember vagy instant agyvérzést kap, vagy röhögőgörcsöt. Akkor igazán zamatos, mint egy ó(bb-)bor, ha volt szerencséd Balkániához. Vagy még mindig benne élsz. Előbbi esetben felszabadultan röhögsz korábbi kínszenvedéseiden (azért nem kell teljesen szó szerint venni) (de), vagy rezignáltan falhoz vágod az óbort, mert még mindig ugyanazzal kell megküzdened naponta, s az a tény, hogy már az olvasmányaid szintjén is szembejön veled az életed, túl sok. Magyarán: kell ez mindenkinek, mint egy falat kenyér :D.
Nagyapám hagyatékából maradt rám a sajátunk helyett ez az eredeti kiadás, úgyhogy nem tudok nyilatkozni az új illusztrációiról, de – kiindulva a többi könyvből – valószínűleg nagyon jó.


Méhes György: Leleplezem a családomat

Méhes György: Leleplezem a családomat

– El van intézve! – jelentette ki biztató mosollyal Vilmos atya –, a költözködést én fogom
megszervezni.
Ebből rögtön tudtuk, hogy rémes dolgok következnek.

Miután Öcsi és barátai porrá zúzzák Apu könyvtárát, és néhány szaki (meg a titokzatos rauhenpikk) segítségével berendezik az új lakást – némi vendégriasztó, takarékossági, autóvezetési és férjnevelési túlélő lecke után –, azt hihetnénk, megnyugszanak a kedélyek. De nem! Apu és Anyu inkább nyakába veszi a világot, azaz hátára a zsákot, és meg sem áll az Adriáig. Egészen addig lubickolnak gondtalanul, ameddig Vilmos atya…

A főszereplők viszontagságairól és ”rémtetteiről” a regénysorozat mindegyik kötetében olvashatunk.

E vidám regényeket az író gyakorló szülőknek és a felnövekvő ifjúságnak szánta, hogy a kalandok végére kiderüljön: a barátság, a megértés, a szeretet, anyu meg apu, a család és hasonló nyalánkságok a legfontosabb részei az életnek; bár annak bizony része a tévedés, a hazugság, a baleset, a hiúság, vagy a mindig ínyenc önzés, a remeknek érzett rosszindulat, a borzongató félelem és a jó kis káröröm is.

A "Nagy Mesélőként” ismert író a család mindennapi apróságait karikírozza ki ellenállhatatlan humorral, sorozatosan bizonygatva, hogy semmin sem nevethetünk jobban, mint tulajdon balfogásainkon.

Hirdetés