gabiica P értékelése


>!
gabiica P
Alice Sebold: Komfortos mennyország

Elég rég láttam már a filmet, amely ebből a könyvből készült, de emlékszem, hogy nagyon tetszett, ugyanakkor nagyon megrendített. Reméltem, hogy ezt a hatást kapom majd a könyvtől is. Nagyon ritkán csinálok olyat, hogy előbb látom a filmet, mint a könyvet, de annak idején még nem tudtam róla, hogy ez nem csak egy film. Az eltelt idő azonban lehetővé tette, hogy teljesen külön kezeljem a kettőt. Persze, tudtam, hogy nagyjából mi fog történni, így nem ért meglepetésként, de mégis nagyon élveztem.
Különleges volt a szemszög, és ez nagyon tetszett. Noha már az elejétől fogva lehetett tudni, hogy mi történt, nem volt annyira rejtélyes, mégis nagyon izgalmas volt.


Alice Sebold: Komfortos mennyország

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Susie tizennégy éves. Üldögél a kilátóban, a maga kis mennyországában, és visszaemlékezik a halálára. Susie-t megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd. Családja csak annyit tud, hogy eltűnt, és visszavárják. A rendőrség nyomoz. A szomszéd eltünteti a nyomokat. Az élet megy tovább.
A kérdés persze éppen ez: hogyan megy tovább? Hogyan birkózik meg két szülő a lánya elvesztésével? A tizenhárom éves húg a nővére hiányával? Megérti-e négyéves öccse, mit jelent az, hogy elment? És megbékél-e Susie azzal, hogy csak nézheti őket?
Csodálatos, felemelő könyv Sebold regénye, amely egy tizennégy éves kislány tiszta szemével figyeli a tragédiát és a gyógyulás folyamatát, az ő hangján kommentálja az emberek megmagyarázhatatlan viselkedését, és az ő bölcsességével veszi tudomásul, hogy csak úgy lehet itt a Földön élni, ha egy kicsit megtanulunk felejteni.
A mű az utóbbi évek talán legnagyobb amerikai bestsellere.

Hirdetés