Maya értékelése


Maya>!
Baráth Katalin: A borostyán hárfa

Ha Dávid Veron hazatér, történnie kell valaminek. Nem lehet, hogy ez a leányzó tétlenül ücsörögjön, és ne akadjon kombinálnivalója.
A bűnügy nélkül is rendben van a könyv. A szereplők jó irányba fejlődtek az első rész óta. Megtették a lépéseiket, míg Veron kisasszony Pesten ( és még ki tudja hol) mászkált. Az élet a nagyvendéglő körül forog, ahol mindenki megtudhat mindenkiről mindent, még azt is, amit nem szeretne. Közben alakultak új helyek, ahová el lehet járni. És továbbra sincs elfogadva, ha valaki más, mint a többiek.
Kellemes nyári olvasmány. Egy olyan sorozat, amit tovább akarok olvasni.


Baráth Katalin: A borostyán hárfa

Baráth Katalin: A borostyán hárfa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1912 karácsonya, Bácska: lakodalom készül Ókanizsa egyik köztiszteletben álló polgárának a házában. A nevezetes esemény alkalmából rejtélyes idegenek lepik el a Monarchia talán legálmosabb, legporosabb városkáját. Idegenek, akikről inkább csak sejteni lehet, igazából milyen szándékkal érkeztek, és hogy valóban idegenek-e. Csakhamar bekövetkezik az első titokzatos haláleset. Ókanizsa, alig két évvel A fekete zongora hátborzongató gyilkosságai után újra felbolydul, és megindulnak a találgatások, vajon a tősgyökeres kisvárosiak, vagy az újonnan érkezettek között kell-e keresni a tettest. A hullák pedig egyre csak szaporodnak.

Balszerencséjére Dávid Veron is hazaérkezik, hiszen a menyasszony a legjobb barátnője. A hajdani ókanizsai könyvesboltos kisasszony, jelenleg A Nő című pesti lap hajadon munkatársa a tőle megszokott amazoni hévvel, gátlások nélkül és túlburjánzó fantáziával veti magát az események közepébe. Cukrászdai szeánszokon, mozgóképszínházas vetítéseken és munkásgyűléseken megfordulva azonban olyan tudás birtokába jut, ami nemcsak a rendőrség, de régi barátai előtt is alapos gyanúba keveri őt. Vajon sikerül-e Dávid Veronnak lemosnia magáról a gyanút, és ép bőrrel megúsznia a gyilkos utáni hajszát? Lehet, hogy fondorlatos módszerei, nagyvilági intrikái és rendíthetetlen kitartása ezúttal kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy kézre kerítse a mindenre elszánt és hidegvérű gyilkost, akinek gaztettei mellett Ókanizsa eddigi összes bűnügye eltörpül.

Baráth Katalin A fekete zongora és A türkizkék hegedű után harmadszor küldi veszedelembe népszerű hősnőjét, Dávid Veront, mégpedig egy újabb békebeli bájú és ellenállhatatlan humorral fűszerezett, rejtélyekben bővelkedő történetben.