pveronika értékelése


pveronika>!
Beth Flynn: The Iron Tiara

Amikor néhány hónappal ezelőtt megtudtam, hogy az írónő könyvet ír Grizz barátjáról, Anthony Bear-ről, hihetetlenül izgatott lettem. Amikor pedig ezt a lélegzetelállító borítót is megláttam, az izgatottságom tényleg a tetőfokára hágott, és alig vártam, hogy a kezembe vehessem a titokzatos férfi történetét. Szerencsére nem kellett csalódnom, hiszen Beth Flynn ismét képes volt valami igazán emlékezeteset alkotni, és ami még ennél is fontosabb, hogy képes volt rá, hogy újra felidézze azt a különleges, feledhetetlen, nyers, kontrasztos, felkavaró, de olykor szívmelengető hangulatot, amely a Nine Minutes trilógiát lengi körül, és ez igencsak elismerésre méltó.

Anthony Bear, akárcsak Grizz, egy motorosbanda vezetője, akinek több illegális üzlete is van, többek között uzsorakölcsönökkel is foglalkozik. Amikor az egyik férfi, aki több, mint hetvenezer dollárral tartozik neki egyszer csak eltűnik a városból, és Anthony rájön, hogy a behajtó embere is saras ebben, úgy érzi, hogy a saját kezébe kell vennie az ügyet. Így találkozik a felvágott nyelvű, szőke Christy-vel, aki bár elsőre csupán egy elkényeztetett hercegnőnek tűnik, igazi meglepetéseket tartogat a tarsolyában…

A könyv párhuzamosan játszódik a Beth Flynn: Nine Minutes trilógiával, és ez a könyv is több évtizedet ível át, ugrálva a múlt és jelen között. Jó volt ismét találkozni a szereplőkkel, és tetszett, ahogy a Nine Minutes-ben történt eseményeket olykor újra felidézte a könyv, immáron Anthony és Christy szemszögéből. Mindkét főszereplőt megkedveltem, és nagyon tetszett, hogy Christy-t is milyen erős karakterként formálta meg az írónő.

Tényleg kimagaslóan jó volt ez a kötet is, viszont amiért szigorú voltam, és levontam egy fél csillagot az az volt, hogy spoiler

Őszintén ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, mert feledhetetlen és kivételes, azonban most is felhívnám rá a figyelmet, hogy sokszor nagyon felkavaró történet és csak 18 éven felülieknek ajánlom.

2 hozzászólás

Beth Flynn: The Iron Tiara

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Könyvtár
Beth Flynn: The Iron Tiara

Anthony Bear and Christy Chapman are from two completely different worlds.

Anthony's the leader of a motorcycle gang that terrorizes Florida’s West Coast. As a child, he ran away from his family and the Cherokee Indian Reservation to enter a life of crime. As an adult, he leads a multifaceted life managing his two businesses—his legitimate landscaping venture, and his loan shark and underworld dealings. Driven by anger and betrayal, Anthony begins the hunt for Christy’s father, Van Chapman, after he runs out on a loan.

Christy’s privileged life is not as it seems. She has kept painful family secrets and hidden some of her own. She’s determined to find out the truth and expose Van, but her search delivers her right into Anthony Bear’s hands, adding kidnapping to his list of crimes.

Their worlds are as contrasting as the color of their skin. The only thing they seem to have in common is their mutual disdain for Van Chapman…and each other.

They couldn’t be more wrong.

The Iron Tiara is a spin-off novel from The Minutes Trilogy. It can be read as a standalone, and does not contain a cliffhanger.