ilder P értékelése


>!
ilder P
David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

Ez a kötet már tényleg a csúcson túl van. Nem hittem, hogy lehet még fokozni az izgalmakat.
De Gemmellnek sikerült. Megint.
Forr a levegő, a talaj és persze a Nagy Zöld. Bár tudtam, hogy Trója elvész, mégis izgultam.
Vérszomjas a küzdelem. Ha a gimiben is ilyen élvezetesen tanultunk volna erről az időszakról, akkor sokkal inkább szívem csücske lett volna az Iliász és az Odüsszeia.
Ó Helikáón, Helikáón!
Az utolsó fejezetet úgy értékeltem, hogy akár lehetne egy alternatív befejezése is a történetnek. (ahhoz már túl rózsaszínű volt)


David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

Sötétség telepedett a Nagy Zöldre, és az ókori világot szétszaggatja a megosztottság.

A Trója előtti harctereken gyülekeznek a mükénéi királyhoz hű ostromló erők. Köztük van Odüsszeusz, a mesés történetmondó, a mükénéiek vonakodó szövetségese, aki tudja, hogy hamarosan halálig tartó küzdelembe kell bocsátkoznia egykori barátaival.

A messze földön híres város falai mögött Priamosz, a trójai király várakozik. A betegeskedő, megkeseredett uralkodó két hősbe veti minden reményét: fiába, Hektórba és a rettegett Helikáónba, aki szörnyű bosszút áll a mükénéieken a felesége haláláért.

Immár feltartóztathatatlanul tombol a háború – a vérszomjas, öldöklő küzdelem, amelyben oly hősök csatáznak, akiknek a neve örökkön fennmarad a történetben, amely még évszázadok múlva is visszhangzik az emberek szívében.

A kortárs fantasy egyik legnagyobb mestere, David Gemmell a Királyok bukása című regényével méltó befejezését adja a halhatatlan ókori eposzt feldolgozó nagyívű történelmi művének.

Hirdetés