abataviola értékelése


>!
abataviola
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Nahát, ez valami eszméletlen volt! Az elején úgy voltam vele, hogy nem is érdekel a történet, ez nem az én műfajom, leteszem a könyvet. De meggyőztem magamat, hogy folytassam és milyen jó döntés volt! Elképesztő részletességgel kidolgozott karakterek, személyiségfejlődések, a Körnek, ennek a kis közösségnek az összekovácsolódása, a cselekményvezetés… És még sorolhatnám! Ezek mind-mind mesteriek voltak, az egész teljesen lebilincselt! Ráadásul az írók nem féltek a tabu témáktól sem; iskolai bántalmazás, családi problémák, párkapcsolati gondok… Bátran beleszövik ezeket a könyvbe, igazi mondanivalót kölcsönözve így a regénynek.
Nagyon megéri elolvasni, és mostmár van egy okom várni az iskolát, mert csak a suli könyvtárában van bent a folytatás. :D


Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Boszorkányok pedig vannak

Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.
Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott fiút találnak az iskola egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg…
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható.

Hirdetés