pveronika P értékelése


pveronika P>!
Jane Harvey-Berrick: The Traveling Man

Talán tavaly nyáron lehetett, hogy az egyik fiókban rátaláltam egy régi naplómra. Azt hiszem, minden kislány kipróbálja magát egyszer a naplóírás rögös útján, van aki csupán egy nap erejéig, vannak kitartóbbak, akik hónapokig esetleg évekig csinálják. Bizonyára az enyéimből sem fognak memoárt kiadni, mert ez a karrierem elég hamar derékba tört olyan 10-11 évesen , de azért jó néhány hónapig irkáltam a nem túl érdekfeszítő mindennapjaimról. :) Azonban egy bejegyzés felkeltette a figyelmemet, mert sokkal hosszabb és színesebb volt, mint az összes többi. Egy nagyon különleges napról írtam, amikor is egy cirkusz érkezett a városba. Nagyon mosolyogtam az akkori önmagamon, ahogy mindent elmeséltem, hogy mit láttunk, milyen állatok jöttek, mit csináltak az artisták, és főleg azon, hogy bár csak egy kis szedett-vedett vándorcirkusz volt, én mégis milyen hatalmasnak és varázslatosnak találtam. Ott akkor 10 évesen bűbájra és mágiára találtam, és most évekkel később annyira imádtam olvasni arról, ahogy mérföldekkel, évtizedekkel, oldalakkal messzebb egy másik világban egy Aimee nevű kislány még az enyéimnél is sokkal varázslatosabb kalandokat élt át.

Soha nem tudhatjuk, hogy mikor vesz igazán nagy fordulatot az addigi életünk. A kis Aimeevel ez 10 éves korában történt meg, amikor a születésnapján egy vándor produkció (vidámpark és cirkusz) érkezett a városba. Amieet teljesen elvarázsolta a forgatag, a színek, a csodák, de leginkább egy kisfiú, Kes, aki egy igazi kalandra szöktette el a kislányt néhány óra erejéig.

Kes mióta az eszét tudta a karneválhoz tartozott és ott is nevelkedett nagyapja szárnyai alatt. Ő egy nyughatatlan fiú, aki kicsi kora óta nyaktörő gyakorlataival kápráztatja el a közönséget, és aki soha nem érez félelmet. A néhány együtt töltött óra után Aimeenek haza kellett térnie, de ezt követően minden nap visszatért Keshez amíg a vidámpark a városban volt. Aimee ezután a hikori fa tetején minden évben csak azt a pillanatot várta, amikor az utak megremegnek, és a színek és a hangok két rövid hétre elárasztják a városkát, és ő ismét találkozhat legjobb barátjával. Azonban amikor 16 évesek lesznek minden megváltozik, és mindkettejük életében új fejezet kezdődik…

Csodálatos volt ez a könyv, és ez egy olyan történet volt, amit soha nem fogok elfelejtetni. Egy gyönyörű történet két világ találkozásáról, egy örökké tartó barátságról és feltétel nélküli szerelemről. Egy lányról, aki biztos otthonra vágyik, és egy fiúról, aki örökké szabad akar lenni a világban. A történet által bepillantást nyerhetünk egy vidámpark színkavalkádja mögé, a vándorélet szépségeibe és nehézségeibe, a mutatványok csodáiba és az véget nem érő utazás kalandjaiba.

Sajnálom, hogy a borítók ennyire gyengére sikerültek, valószínűleg ha nem a The Law of Moses-nál ajánlja a Goodreads, tovább is siklott volna rajta a szemem, és mekkora hiba lett volna! Valóban egy varázslatos történet, és aki ezek után sem hisz a csodákban, olvassa el a második kötet végén található utószót. ;) A legőszintébben ajánlom. ❤

P.S: Pénteken kimentem egyet fotózni a városba, és teljesen véletlenül megcsináltam az egyik eddigi kedvenc könyves képemet (az első a 2 közül. :)) --> https://www.instagram.com/p/BW0fHZYAeWh/


Jane Harvey-Berrick: The Traveling Man

Jane Harvey-Berrick: The Traveling Man

I was ordinary. Nice. He was extraordinary. And he wasn’t always nice.

Moody and difficult, brilliant and beautiful, Kes scared me and he protected me. He could be incredibly hurtful and incredibly thoughtful. He wasn’t perfect, but he was perfect for me. He challenged me, he took me out of my safe little box and showed me the world could be magnificent. He was everything I wasn’t.

Aimee Anderson is ten when the traveling carnival first comes to her nice little town. She doesn’t expect her world to change so completely. But meeting Kestrel Donohue puts her life on a different path.

Even though she only sees him for the two weeks of the year when he passes through her home town, his friendship is the most important of her life. As a child’s friendship grows to adult love, the choices become harder, and both Kes and Aimee realize that two weeks a year will never be enough.

Hirdetés