csillagka P értékelése


>!
csillagka P
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Megadom magam, sosem hittem az algoritmusuk erejében, de a könyvtesó ajánlás bizony működik, akkor is ha szívem- lelkem tiltakozik.
Nézzük az ellenérveket:
-700 oldal, iszonyú vastag már ránézésre is.
– Ifjúsági (nem szeretnék most egy édes hármason csámcsogni két hétig)
– Párocskám pár oldal után a háta mögé hajította, csak úgy nyekkent.
Nem akarom, inkább „A rút kiskacsát”, de az Istennek se változik a helyezés.
Feltartott kézzel kezdtem neki, csak a svéd faktort felejtettem ki az egyenletből, szeretem a svéd könyvek (ez se tudatosodott idáig) biztonsággal tölt el ahogyan az életről mesélnek. Elvarázsol a karakterek megjelenése, az összetett vegyes emberek, nincs se abszolút jó, se rossz, pont mint az életben, itt se tudom egyértelműen ki is a bűnös vagy az áldozat, mert mindenki sokszínű egyéniség, a tündérmesét meghagyja másnak.
Boszik pedig még csak próbálgatják az erejüket, a kör bezárult innentől retteghet a világ. A könyv legfontosabb mondatainál nem tudom eldönteni most benézhettem a függöny mögé vagy ezt is cenzúrázta a nagytanács, mert minden mágiaaszály utána következik egy áradás, és jó lenne felkészülni a hatásaira.
Köszönöm az élményt, és nagyon köszönöm az ajánlást a könyvtesóimnak.


Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Boszorkányok pedig vannak

Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.
Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott fiút találnak az iskola egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg…
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható.

Hirdetés