_Eriii P értékelése


>!
_Eriii P
Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Egész éjjel bőgtem, és most is, egyszerűen képtelen vagyok abbahagyni a zokogást, mert ez a könyv bármennyire is fájdalmas, bármennyire is összetör, de ugyanakkor annyi szépség van benne, hogy azért is csak sírok. Tele van fájdalommal minden egyes oldala, de ott van minden oldalon, egy félénk mosoly, egy felderült arc, egy kézmozdulat amely azt bizonyítja, hogy kisüt majd a nap, kell egy kis idő, de már látszik a sötét fellegek felet néha egy-egy fényes csík. Rengeteg könyvet olvastam családon belüli erőszakról, talán ez sem borzalamasbb mint a többi, de ezt a történetet, ezeket a szereplőket mintha valami csodálatos fényesség vonta volna körbe. Úgy fáj a szívem, úgy zokogok, és nem csak azért, mert tele volt a könyv borzalommal, hanem a csodálatos dolgokért, amelyek úgy eltöltötték szívem, hogy majd felrobban. Az ilyen anyákat fel kellene akasztani, ki kellene belezni.

2 hozzászólás

Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Emily Murdoch: Ha megtalálsz

Vannak dolgok, amelyeket lehetetlen magad mögött hagyni…

Egy lepusztult lakókocsi egy nemzeti park végtelen erdősége mélyén. A hely, amit a tizenöt éves Carey az otthonának hisz. Csak a fák oltalmazzák őt és a húgát, Jenessát, miközben mentálisan beteg anyjuk hosszabb-rövidebb időre egyedül hagyja őket, mígnem egyszer csak végleg eltűnik az életükből. A lányokat az apjuk találja meg, és visszaviszi őket a gimik, a ruhák és a helyes fiúk zavarba ejtően sziporkázó világába.
Míg a hatéves Jenessa könnyen alkalmazkodik az új helyzethez, Carey-nek szembe kell néznie azzal, miért rejtette el őt az anyja tíz évvel ezelőtt egy erdő közepén. Mindeközben kísérti a múltja… a sötét múltja, amely megmagyarázza, miért némult el Jenessa már egy éve. Jobb lenne mindent elfelejteni és tovább lépni. De Carey jól tudja, közel kell tartania magához a húgát és még közelebb a titkot, mert ha kiderül, az veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.

Emily Murdoch Arizonában él férjével és örökbe fogadott kutyáival. Napjait egy menedékhely üzemeltetésével tölti, ahol vágóhídról megmentett lovakkal és szamarakkal foglalkozik. Éjjelente gyertyafénynél ír, lejegyezve mindent, ami a nap folyamán megihlette. A Ha megtalálsz az első regénye.

Hirdetés