Réka_Ványai értékelése


>!
Réka_Ványai
Greg Iles: Lángoló kereszt

60-as évek, KKK, polgárjogi mozgalom, család, krimi.
Az egyik kedvenc könyvemmé lépett elő :) Hiába volt több, mint 700 oldal, faltam! <3 Nagyon érdekelt, hogy mi lesz a történet vége és, hogy a rosszak elnyerik-e méltó büntetésüket (ez persze csak részben derült ki, meglátjuk mit fog történni a Csontfá-ban).
Nem tudom, hogy ez mennyiben köszönhető a fordításnak/fordítónak, vagy inkább az eredeti szerzőnek de imádtam a leírásokat, megfogalmazásokat.
Mindenesetre Greg Iles zseniális! A történetvezetés, a cselekményszálak külön-külön történő alakulása, majd összekapcsolása, meg úgy az egész… nekem csillagos ötös/
Iles olyan összetett, részletes, szeretnivaló krimit alkotott, hogy öröm olvasni!
Nagyon rá vagyok függve most a polgárjogi mozgalommal, ill. a mostani helyzettel kapcsolatos könyvekre, filmekre. Csak ajánlani tudom a könyvet azoknak, akiket érdekel a téma, vagy egy jó krimi ;)


Greg Iles: Lángoló kereszt

Greg Iles: Lángoló kereszt

A Mississippi állambeli Natchez városában felnövő Penn Cage mindent, amit becsületről,kötelességről tudni kell, az apjától tanult. De most a mindenki által tisztelt, szeretett háziorvost Viola Turner nővér meggyilkolásával vádolják, akivel a ’60-as években dolgozott együtt. Penn eltökélt szándéka, hogy megmentse az apját. A szálak egy Ku-Klux-Klan szervezet legbefolyásosabb és leggazdagabb tagjaihoz vezetnek. Penn-nek követnie kell a negyven évvel ezelőtti véres nyomokat, hogy igazolja azt a tagadhatatlan tényt, miszerint mindegy, hogy fehér valaki, vagy fekete, fiatal vagy öreg, bátor vagy gyáva, senki sincs igazán biztonságban.

Hirdetés