buzavirág P értékelése


>!
buzavirág P
Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka aztán tud mesélni, de a mese ne tévesszen meg senkit, ő az életről ír. Az évszám az 1800-as évek vége, a befejezés, pedig majdcsak napjainkig elnyúlik. De ami fontos az körülbelül 40 év, ennyi időn át követhetjük Pálóczy Mimi életét. Aki cserfes fruskából nővé érik, álma, hogy színésznő legyen, de előtte helyt kell állnia ápolónőként a háborúban. Olvashatjuk Magyarország történelmi eseményeit, aztán eljutunk Bécs és Berlin után Amerikába. Ahol az álmok valóra válhatnak, de az út nem könnyű, hiszen nem csak a karrier elérése a cél, hanem a boldogság megtalálása is. Olvasmányos történet, különleges életutak, kedvelhető szereplők, maradandó könyvélmény.

5 hozzászólás

Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka: Búzavirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Hirdetés