Orsi_olvas értékelése


>!
Orsi_olvas
J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire

Huh, nem is tudom hol kezdjem! Imádom ezt a részt! Annyira pörgős, izgalmas és hihetetlenül látványos, tudom, hogy ez egy könyv, nem pedig egy film, de akkor is ez a jó szó: látványos. Elképesztően összetett és kalandos a negyedik rész, egyszerűen magába szív, hiába tudom hogy csak mese, amíg olvasom számomra ez a valóság (és közben azt kívánom, bár TÉNYLEG ez lehetne a valóság).
Harry és barátai a negyedik Roxfortos évük előtt ellátogatnak a Kviddics Világkupa döntőjére, ami önmagában is hihetetlenül izgalmas, de a meccs után a Sötét Jegy is alaposan felborzolja a kedélyeket. Az iskolába visszatérve újabb kalandok várnak rájuk, hiszen a Roxfortban rendezik a meg a Trimágus Tusát, aminek Harry akaratlanul is a részese lesz, s bár sokan fél kezüket adnák a lehetőségért, hamar rájövünk, hogy valaki a tusa leple alatt Harry életére tör. A Trimágus Tusa három izgalmas feladatból áll, de a végső megmérettetés a harmadik próba után vár csak Harryre.
Az agyafurt próbákon felül Harryék más nehézségekkel is szembe találják magukat: szép lassan gyerekekből fiatal felnőttek lesznek, annak minden nyűgjével és szépségével. A szereplők tele vannak százféle érzéssel és indulattal, Ronból előtör az a féltékenység, ami mindig is benne volt Harry iránt, Hermione, Ron nem kis bosszúságára, kilép a mindig kéznél lévő könyvmoly szerepéből és bebizonyítja a többieknek, és talán leginkább saját magának, hogy igenis vonzó fiatal nő, nem csak egy kócos stréber. Harryék a sok veszély közepette elkezdenek megismerkedni a szerelem furcsa érzésével, ami néha legalább olyan félelmetes, mint serűnyélen kicselezni egy hatalmas magyar mennydörgőt.
Harry ismét találkozik Voldemorttal, spoiler, de Voldemort most se tudja elpusztítani őt. A pálcák titka mélyebb összefüggésekre mutat rá, mint amiket eddig feltételezük és elkezd kirajzolódni Harry végzete, mely különös módon összefonódni látszik a Sötét Nagyúréval.


J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire

J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire

Read by Jim Dale Running time: 20 hrs., 30 mins. 17 CDs. Harry Potter returns to Hogwarts for his fourth year of magical adventures in Harry Potter and the Goblet of Fire. This year Harry turns 14 and becomes interested in girls – one in particular. And with Dark Magic comes danger, as someone close to Harry dies. You'll have to listen to learn more! The audio is available on July 8th.

Hirdetés