hangya68 P értékelése


>!
hangya68 P
Iny Lorentz: Vörös égbolt

Iny Lorentz most is remekül szőtte a cselekmény szálait, kerek és egész lett a vége. Ebben az utolsó részben szerintem sokkal több volt a történelmi rész. Sokat megtudtam az Észak és Dél között zajló polgárháborúról, gyarapítva ezzel hiányos történelmi ismereteimet.
Ajánlom olvasásra.


Iny Lorentz: Vörös égbolt

Iny Lorentz: Vörös égbolt

1860: Texasban vihar előtti csend honol. Észak és Dél között napról napra növekszik az ellentét, az indulat pedig egyre csak gyűlik az emberekben. Walther Fitchner is úgy érzi, ez már nem az az ország, amelyért egész életében küzdött, és a nagyra becsült szenátor hangot is ad ebbéli véleményének. Ezt kihasználva az ellenségei árulónak akarják kikiáltani, hogy így megkaparinthassák a földjeit. A férfi mindent megtesz, hogy megvédje a szeretteit, amikor azonban kitör a polgárháború, egy minden korábbinál nagyobb kihívással kell szembenéznie. Az ország kettészakadása ugyanis nem kíméli őket sem: két fia közül Waldemar az Unió seregébe lép be, bátyja, Josef azonban igazi texasi hazafiként a déli Konföderáció oldalán indul hadba. Mit tehet Walther, hogy összetartsa a családját, és vajon meg tud-e küzdeni a rosszakaróival?
Iny Lorentz sorozatának befejező kötetében folytatódik a telepesek kalandokban bővelkedő története. Szerelmek szövődnek, barátságok köttetnek, közben pedig dúl a háború, amely vérvörösre festi az eget Amerika felett.

Hirdetés