pveronika értékelése


>!
pveronika
Mariana Zapata: Dear Aaron

Mariana Zapata a lassan épülő románcok koronázatlan királynője, és a csendesen parázsló szerelemben ez alkalommal sem volt hiány. Szeretem a fokozatosan építkező történeteket, és ismerve az írónő előző köteteit, sejtettem, hogy mire számíthatok, de őszintén szólva a könyv első felében voltak olyan pontok, mikor elbizonytalanodtam, hogy folytassam-e, annyira lassan haladtunk előre a cselekményben. A könyv első fele levelekből, emailekből és üzenetváltásokból áll, és bár nagyon ötletesnek találtam ezt a megoldást, egy idő után már vártam, hogy végre ne csak ezeken keresztül ismerhessem meg a szereplőket, bár el kell ismernem, hogy egészen nosztalgikus érzés volt olvasni ezt a részt. :)))

A 23 éves Rubyt levelezőtársként rendelik ki a 28 éves Aaronhoz a 'Segíts egy katonát' alapítványon keresztül. Ennek a programnak az a lényege, hogy a tengerentúlon tartózkodó katonáknak legyen valaki, akivel tarthatják a kapcsolatot, és aki ezáltal segíthet nekik. Ruby és Aaron szép lassan megismerik egymást és összebarátkoznak. Olykor vicces dolgokat osztanak meg egymással, de egy idő után olyan titkokat is elárulnak magukról, amit azelőtt senki másnak….

Ahogy eddig az összes Zapata kötetnél, most is nagyon hiányoltam a váltott szemszöget, bár most szinte el lettünk kényeztetve azáltal, hogy Aaron leveleiből azért mégiscsak többet megtudtunk a főhős gondolkodásmódjáról, mint eddig bármikor (bár ezt is Ruby szemszögén keresztül). Az írónő stílusát nagyon szeretem, még akkor is, ha 500 oldalas könyveket szeret írni, és ez a könyv is nagyon tetszett, olyannyira, hogy végül egy nap alatt el is olvastam. spoiler

Talán az üzenetek miatt éreztem picit azt, hogy nem lett elég mélyen kibontva a szereplők jelleme, és például nekem az is furcsa volt, hogy bár 500 oldalas volt a könyv, mégsem derült ki, hogy hogy néz ki a főszereplő lány. Nekem kellenek az ilyen kis körítések, ahhoz, hogy el tudjam képzelni a történetet. Amúgy emiatt végig azt hittem, hogy az lesz a nagy fordulat a könyvben, hogy Rubynak van valami testi rendellenessége, vagy esetleg valamilyen fogyatékossága, Így bennem maradt egy kis hiányérzet, és a kötet végét sem éreztem annyira lezártnak. spoiler
Összességében azért mindenképpen ajánlom, mert a kitartó olvasók, igazi kis kincsre találhatnak ebben a könyvben. :)

7 hozzászólás

Mariana Zapata: Dear Aaron

Mariana Zapata: Dear Aaron

Ruby Santos knew exactly what she was getting herself into when she signed up to write a soldier overseas.
The guidelines were simple: one letter or email a week for the length of his or her deployment. Care packages were optional.
Been there, done that. She thought she knew what to expect.
What she didn’t count on was falling in love with the guy.

Hirdetés