pveronika  értékelése


pveronika >!
Emery Lord: The Names They Gave Us

Hogyan találod meg újra a hitedet, ha egyszer elvesztetted azt? Erre a kérdésre keresi a választ a könyv főszereplője, Lucy. Nagyon szép volt ez a történet, hitről, félelemről, önmagunk kereséséről, fájdalomról és reményről.

Lucy édesanyját néhány tünetmentes évet követően ismét rákkal diagnosztizálják. A lány édesapja egy lelkész, így a hit a mindennapi életének része, azonban ez a hír megrendít benne mindent, amit az eddigi életében Istenről gondolt. Édesanyja próbál segíteni a kislánynak, és nem akarja, hogy vele viselje a kezelések terhét, így arra kéri Lucy-t, hogy ezen a nyáron ne az apukája által szervezett keresztény nyári táborban vegyen részt, hanem a tó túlpartján szervezett másik ilyen eseményen. Lucy egyáltalán nem örül ennek, mert ez a hely az, amit mindenki csak „hippitáborként” emleget, és Lucynak tanácsadóként kell majd helytállnia olyan gyerekek között, akik mind családi problémákkal és nehéz sorssal küzdenek, és kezelni őket igazi kihívásokkal teli feladatnak ígérkezik. A táborban Lucy szépen lassan újra megtalálja önmagát és miközben barátokra talál, rájön, hogy nincs egyedül.

Nagyon megkedveltem az összes szereplőt, és bár mindannyian olyan fiatalok, akikre már többet mért az élet, mint amit ennyi évesen el kellene viselniük, mindegyikük egytől egyig helyet talált a szívemben. Ahogy azt az írónőtől megszokhattuk, ennek a történetnek sem a romantikus szál adta a gerincét, ugyanakkor igencsak fontos témákat érintett a könyv.

Ez is egy olyan történet volt, ami elgondolkoztatott és beásta magát a lelkem legmélyéig. Őszintén ajánlom mindenkinek vallási nézetektől függetlenül, mert ez véleményem szerint közel sem csak a keresztény könyv, ez mindenkinek szól. Ez egy történet önmagunk, a remény és a hitünk megtalálásáról bármi is legyen az, egy kislány gondolatain keresztül. A borító pedig egyszerűen gyönyörűséges.

7 hozzászólás

Emery Lord: The Names They Gave Us

Book Depository
1.200 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Emery Lord: The Names They Gave Us

From acclaimed author Emery Lord comes a vibrant, compelling story of love, loss, faith, and friendship.

Lucy Hansson was ready for a perfect summer with her boyfriend, working at her childhood Bible camp on the lake. But when her mom’s cancer reappears, Lucy falters—in faith, in love, and in her ability to cope. When her boyfriend “pauses” their relationship and her summer job switches to a different camp—one for troubled kids—Lucy isn’t sure how much more she can handle. Attempting to accept a new normal, Lucy slowly regains footing among her vibrant, diverse coworkers, Sundays with her mom, and a crush on a fellow counselor. But when long-hidden family secrets emerge, can Lucy set aside her problems and discover what grace really means?

Emotionally-charged and unforgettable, Emery Lord’s storytelling shines with the promise of new love and true friendship, even in the face of life’s biggest challenges.