csucsorka értékelése


>!
csucsorka P
Adrian Plass: Növekedésem kínjai

Kicsit sajnálom szegény Adrian Plass-t, hogy a Kegyes kétbalkezes után neki mindig viccesnek kell lennie. Ugyanakkor azokat is megértem, akiknek nehéz a téma.

Engem is meglepett a hangnem és a történetek is – hogy ez a hihetetlenül humorosnak megismert író micsoda gyerekkort tud a háta mögött, a defektes szüleivel.
Szóval a látszat nem minden. Sosem az. Vegyük kezdetnek azt, hogy az a zord apa, akivel az uncsi katolikus misére kellett járni, jobban torzította A.P. Istentről alkotott képet, mint a jóságos, melegszívűnek leírt anya, aki (protestánsként) sosem tartott velük, nem járt templomba.

A hatvanas-hetvenes évek, izmusokkal és sok minden mással átitatott, keresgélős, tévelygős évek leírása is érdekes volt.
Nagyon kíváncsi voltam, hogyan jut el a megtérésig ez a magányos, önmagát kutató fiú. És jó volt látni, hogy a felesége személyében milyen klassz társat kapott erre az útra.

Szóval a Nökedésem kínajinak nem véletlen ez a címe, és többször nem-vicces, mint vicces. De akit érdekel, hogy milyen is az író valójában, kedveli a rövid, de tartalmas életrajzi könyveket az szánjon kis időt erre is.

3 hozzászólás

Adrian Plass: Növekedésem kínjai

Adrian Plass: Növekedésem kínjai

Adrian Plass komoly önéletrajzi írásaiban őszintén beszámol hitének küzdelmeiről, gyermekkori templomi élményeitől kezdve, egy súlyos testi-lelki válságon keresztül, írói pályafutásának kezdetéig. A figyelmes olvasó ráismerhet kegyes kétbalkezes naplóinak „eredeti” eseményeire és szereplőire is.
„A szívem megszakad azokért, akik számára a „hívő élet” olyan, akár egy maratoni gyaloglás bokáig érő sárban. Egyesek kihullanak, mások továbbmennek, de valamennyien azon tűnődnek, mi ez az egész? Miért van az a sok hegycsúcs és völgy? Nincs megfelelő válaszom. A legtöbbször én is csak vánszorgok, de három dolog lenyűgöz. Az egyik Jézus személye, a másik, hogy Isten szeret engem és családja tagjának tart, a harmadik pedig annak biztos tudata, hogy az életemből semmi sem veszett kárba.”

Hirdetés