oil értékelése


>!
oil
Győri Bori – Szamarasz Vera Zoé: Nézd, ez én vagyok!

Arról van itt szó, ami nem­igen jelenik meg a közoktatásban és néha még otthon sem: hogy mennyire fontos a gyerekeknek saját érzelmeik megismerése, ami egyfelől az ő testi-lelki egészségük, másfelől a környezetük iránti empátia alapja. Színezd ki, hol bizsereg a tested, amikor boldog vagy! Kivel vesztél össze legutóbb, és miért? – rajzold bele a gubancba. Majd szisztematikusan haladunk a tágabb közösség, a különböző kultúrá­jú és társadalmi helyzetű emberek felé. Vajon mire gondolnak a képen a gyerekek, látva, hogy egy társuk a másikat bántja? – töltsd ki a buborékokat! Szerinted, ha valaki szegény, akkor mire nincs pénze? – keresd meg a két képen a különbségeket! A komolyabb témákat vicces szkeccsek oldják, a háromszemű tacskószörny például őszintén megvallja, hogy neki a középső szeme a legkedvesebb testrésze.
Bővebben: http://oroszildiko.blogspot.hu/2017/05/onismeret-kezdok…


Győri Bori – Szamarasz Vera Zoé: Nézd, ez én vagyok!

Győri Bori – Szamarasz Vera Zoé: Nézd, ez én vagyok!

„Szia! Egy különleges színezőt tartasz a kezedben. Ez a füzet attól lesz egyedi és csak a tiéd, hogy minden lapját te töltheted meg a saját rajzaiddal. Ez a füzet rólad szól, a világról, ahogy te látod.”
Játékos színező és foglalkoztató füzet, ami arra tanít, hogy ismerd meg magad és másokat.
„A fák mélyre fúrják saját földjükbe gyökereiket, de lombjukat a közös ég felé emelik, ugyanabba a szélbe. Az emberiség egy, sokféle ember van, de mind: ember. Az ismeretlent távolinak és ijesztőnek érezzük, de a távolság a megismeréssel leküzdhető. Te is akkor lehetsz igazán az, aki vagy, ha megismered és elfogadod a másik embert. Erre tanít meg ez a könyv – akár szülő vagy, akár kisgyerek.” Vekerdy Tamás

Önismeret-fejlesztő színező 5 éves kortól

Hirdetés