meseanyu MP értékelése


>!
meseanyu MP
Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Az utóbbi időben egyre jobban szeretem Budapestet, szívesen felruccanok vidékiként turistáskodni, bóklászni egy kicsit, és ehhez most nagyon sok új ötletet is kaptam, érdekességeket olvashattam Tittel Kinga könyvében. Csak úgy olvasgatni is nagyon jó volt, de nagyvárosi séták tervezéséhez is hasznos segítség lehet ez az igényes, szép kivitelű könyv.


Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Hallottál már a hídmesterekről és arról, mi a feladatuk? Tudod-e, ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták kockás bárónak? Gondoltad volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, melyet nem akarták tönkretenni a sínekkel? Tudod-e, miért van hét tornya a Halászbástyának? És miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten?
Ha mindezt és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni gyönyörű fővárosunkról, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről mesél Budapest.

A Mesélő Budapest egy családi útikönyv, de akár hétköznapi közlekedés vagy épp osztálykirándulások alkalmával is élvezettel lapozgatható. Számtalan fotó és egyedi térkép, érdekességek, különlegességek, fogalomtár és Ki kicsoda? teszi a kötetet még színesebbé és izgalmasabbá.

Hirdetés