vikcs P értékelése


>!
vikcs P
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/jennifer-nive…

"A könyvnek sajátos stílusa van, amely egyszerre humoros és torokszorító, hiszen a való világot olvashatjuk, egy fiú gondolatait, aki meg akar halni.

Egyre többször előkerül az öngyilkosság és a depresszió témája, amelyek nagyon komoly és veszélyes dolgok, és a mai világban, talán pont az egyik ismerősünkkel is megtörténik. Sokszor. Azok, akik már átélték, vagy benne vannak, tudják, milyen rossz, és azt hiszik, nincs menekvés ebből az állapotból. De igenis VAN! Csak ne félj segítséget kérni, mert abban nincs semmi baj! A szerző elég komolyan érzékelteti, hogy ne takarjuk el a szemünket és dugjuk be a fülünket az ilyen dolgok elől, mert ezekről igenis beszélni kell, főleg a mai fiatalokkal. Nagy nyomás nehezedik rájuk, nagyon leterhelik őket, mind a suliban, mind a magánéletben, folytonos megfelelési kényszer alatt vannak, és ha már valaki egy kicsit is kilóg, azt gúny, vagy piszkálódás tárgyaként kezelik. Figyeljünk egymásra!

A könyv nagyon különleges, megérdemli azt, hogy mindenki a kezébe vegye, hogy mindenki tanuljon belőle. Nekem egy picit hiányzott belőle valami, de ettől függetlenül megértettem a mondanivalóját, és eléggé sokkolt is."


Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megejtően szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love storyja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. A paradox módon felemelő vég mégis meglepetést tartogat az olvasónak, és egyhamar nem feledjük, ahogy Theót sem, aki rövid, üstökösszerű létével új életre serkenti szerelmét, Violetet.

Hirdetés