jolanka2 értékelése


>!
jolanka2
Kóbor Barbara: Az utolsó nap éjszakája

Igazi hullámvasút ez a könyv… Unalom az elején, izgalom a közepén, hogy aztán megint vontatott legyen a történet a vége felé… Az utószó nem tetszett, de a történet lezárásában van egy kis csavar, az mindenképp pozitív, Séverine karakterét nem szerettem, ami nem is baj, nem kell, hogy tetszen. Viszont az, hogy a sztoriban megforduló összes férfi a nyálát csorgassa egy ilyen besavanyodott, határozatlan, véleménye kifejezésére képtelen nőért, kiakasztott.


Kóbor Barbara: Az utolsó nap éjszakája

Kóbor Barbara: Az utolsó nap éjszakája

Séverine Bonheur, a harmincas évei közepén járó párizsi hobbiújságíró örömtelen házasságban, unalmas életet él. Gyáva ahhoz, hogy otthagyja politikai karrier előtt álló, brutális férjét. Hogy ne őrüljön meg, úgy lép ki a valóságából, hogy tökélyre fejleszti az ábrándozást. Aztán egy szilveszter éjszakán rejtélyes bűncselekmény áldozatává válik, és onnantól egyszerre lélegzetelállítóan izgalmas és veszélyes lesz az élete…

Kóbor Barbara első krimijében a kiszolgáltatottság és az öntudatra ébredés lélektanát festi le; szövevényesen felépített történetében egy olyan nő agyába pillanthatunk be, aki kalickába zárt madárkaként vergődik, egészen addig, amíg valóban foglyul nem ejtik. Az események felpörögnek, a szereplőgárda egyre színesebb lesz, a cselekmény szálai pedig egyre kuszábbak, egészen a bravúros végkifejletig.

A lélektani krimi rajongóinak különösen ajánljuk!

Hirdetés