smetalin értékelése


>!
smetalin 
Susan Kay: A fantom

Ez egy igazán okos ötlet volt az írónőtől, hogy megírta Az operaház fantomjának előéletét.
Eriket ismerhetjük meg a születésének pillanatától kezdve. Milyen gyerekkora volt, mik iránt érdeklődött, és miért is vette a nyakába a világot oly fiatalon.
Nagyon sok kalandot élt át, nagyon sok országban járt, és folyamatosan formálódott jelleme, míg azzá nem vált ahogy azok ismerték meg, kik „csak” Leroux könyvét olvasták.
A kalandregény oldala nagyon olvasmányos volt, még szerencse hogy ez volt nagyobb mennyiségben.Megtudhatjuk e könyvből, hogyan is jutott el Párizsba és az operába, milyen kötődés van közte és az épület között.
Majd feltűnik Christine is, a nagy szerelem…….itt egy kicsit elbóbiskoltam, sajnálom. A többi rész viszont tényleg nagyon érdekes, részletgazdag.

7 hozzászólás

Susan Kay: A fantom

Susan Kay: A fantom

Egy ember története, aki szörnyű bűnökre ragadtatta magát, holott akkora szíve volt, hogy az egész világ belefért volna.

Hatalmas feszülés, szakadás, aztán béke… és csönd: az elképedés, a hitetlenkedés néma hördülése. Kinyitottam a szemem, s láttam, hogy a bába arcából – amely az imént még nekibuzdulástól rózsállott – egyszerre kiszalad a vér, s a szobalányom, Simonette a szája elé kapja a kezét, úgy hátrál az ágytól.

Küszködve feljebb csúsztam a csatakos párnán, lenéztem a véres lepedőre, és megláttam, amit a többiek.

A bába tért magához elsőnek; odarepült, hogy a köldökzsinórt elvágja, bár reszkető kezével tartani is alig bírta az ollót.

– Uram, irgalmazz – motyogta, s ösztönösen keresztet vetett. – Krisztus, kegyelmezz!

És megszületett…

Hirdetés