Szilvi00 P értékelése


>!
Szilvi00 P
Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Számomra igazi meglepetés volt ez a könyv, pozitívan csalódtam benne.
Időnként pont ilyen könnyed könyvre van szükségem. Aranyos, jópofa kis történetnek véltem, ráadásul a tanulsága sem volt utolsó.
Harriet könnyed stílusban meséli el, milyen egy 15 éves geek lány élete. Milyen az, amikor folyton-folyvást megalázzák és kigúnyolják az embert. Úgy érzi, ideje változtatni a dolgokon, mert szeretne végre beilleszkedni. A divat világa viszont nagyon messze áll Tőle…
Tudálékos stílusát hamar megszoktam, de az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy egyszerre 3-4 fejezetnél többet nem olvastam el. (75 fejezetből áll a könyv)
Egy idő után ugyanis engem is kezdtek kiakasztani a szereplők. Annabel és Nat képviselték a „normálisok" csoportját. Harriet apukája néha úgy viselkedett, mint egy 10 éves, de messze nem volt olyan flúgos, mint Wilbur. A becenevein jókat mosolyogtam, pedig egyik borzalmasabb volt, mint a másik. (Borsóbabám, Szilváspudingom, Medúzabébim, Sziromlevélkém Csokimaszatom, stb.) Gáz? Nem is kicsit, de én bírtam.
Nick-et azonnal megkedveltem, remélem a folytatásokban jobban is megismerhetem!


Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Holly Smale: A lány, akit soha senki sem vett észre

Harriet Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?

Hirdetés