dtk8 P értékelése


>!
dtk8 P
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kezdjük azzal, hogy az önsegítő könyvek világa nem az enyém. De láttam már ezt a könyvet, nyilván én is célcsoport vagyok, ha elért, és emlékszem rá, olvastam róla pozitív értékelést, és megragadta a figyelmemet a borító és a cím. Azt hittem, a „szomszéd kertje mindig zöldebb” szólásra utal. De mostmár elbizonytalanodtam. Úgy pont beletörődésre szólítana fel a cím. Az új értelmezésem: ennél zöldebb már nem lesz a jelzőlámpa, indulj!
A könyv arról szól, hogyan találd meg a saját utadat, azt, hogy mi az, ami jó neked. Az elején van a világmegváltás, ahol főleg önismereti feladatok vannak. Ezek álltak tőlem a legtávolabb, valószínűleg azért, mert most azt érzem, a helyemen vagyok. Ezután következnek a gyakorlatiasabb részek, amik az időbeosztásról, tervezésről, tevékenységoptimalizálásról, kríziskezelésről szólnak. Ezeket jobban a magamévá tudtam tenni, bár volt egy-két tanács, amit túl banálisnak tűnt (pl. ha nem tudsz felkelni az ébresztőre, használd a szundit.)
Nagyon nagy pozitívuma a könyvnek, hogy nem követendő utat jelöl ki. Nincs a boldogság kitáblázva, azt tényleg mindenkinek saját magának kell megkeresnie. Nagyon általános, és könnyen a saját élethelyzetre lehet a tanácsokat fordítani. Egyszer-kétszer eszembe jutott, hogy na itt most jól jönne a példa, egy rövid történet vagy esettanulmány, de aztán mindig lebeszéltem magam erről. Jó ez így, hogy nem konkrétabb.
Nagyon tetszett a szerző empátiája. Nemcsak az olvasóval szemben, de arra is bátorít, hogy mások helyzetébe is képzeljük bele magunkat (pl. aki gyerekkorunkban negatív hatással volt ránk, attól mi jót is tanulhattunk; a troll lehet, hogy éppen mélyponton van).
Szóval nem bántam meg, hogy elolvastam, köszönöm @fonalaslány az utaztatást! Olyan szerzőt ismertem meg, aki hiteles, és érdemes lesz figyelnem. Lehet, hogy nem napi szinten, de azért majd rá-ránézek a blogra, hogy mizu.

4 hozzászólás

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!

Farkas Lívia, a legsikeresebb független női blogger, az Urban:Eve blog gazdája. 2008 óta nők tízezreit látta el tippekkel, tanácsokkal: hol segítő posztjaival, hol személyes levelekben. A blogról jól ismert életszeretetével és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatával írta meg ezt a könyvet, amelyben megpróbálja átadni azt a hétköznapi filozófiát, amely sikeressé és boldoggá tette.

A kézikönyvként használható kötet több tucat praktikus gyakorlattal segít:
– megtalálni, mi az, ami téged boldoggá tesz
– hogyan lépj túl a kifogásokon és félelmeken
– hogyan tudod elérhető szakaszokra felosztani a célodat
– hogyan oszd be az idődet és teremts megfelelő körülményeket a munkához
– hogyan tudj súlyozni, mérlegelni, reagálni a változó tényezőkre
– hogyan tudod kezelni a külső befolyásokat, feszültségeket, mélypontokat, sikereket és kudarcokat
– hogyan tudod megőrizni azt a nyitottságot, kíváncsiságot és örömet, ami már a célodhoz vezető utat is fantasztikussá teszi!

Az induláshoz pedig már most mindened megvan. A lámpa átváltott. Indulj el! Ennél zöldebb nem lesz!

Hirdetés