szakonyianiko értékelése


>!
szakonyianiko
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

FENOMENÁLIS!!!
Nagyon-nagyon ódzkodva álltam neki, sőt még kilencedikben, azaz lassan négy éve egy volt osztálytársam kölcsön is adta, de azt mondta neki nem tetszett, állítása szerint hülyeség az egész.
Viszont itt molyon többeknél is láttam, hogy tetszetős a könyv. Szóval bár az említett személynek már rég visszaadtam olvasás nélkül, a könyvtárban megtaláltam és kedvet kaptam hozzá.
Én NAGYON félős vagyok, és az elején meg is ijedtem, hogy végig ilyen lesz-e a könyv. de aztán továbbolvastam és teljesen magával ragadott.
Emlékszem, hogy külön jegyzetbe leírtam, hogy ki kicsoda, mit gondol mi a képessége, kivel van kapcsolatban stb :D
Nagyon tetszett az egész történetvezetés,az, hogy külön megismertük a lányokat.Nem is tudnék kedvencet választani, mert az első hely folyamatosan váltakozott a történet során. De ha muszáj lenne választanom: nos, Linnéa és Minoo vetekszik a lista éléért. Aztán ugye ott van Rebecka spoiler, aki a kedvencem volt spoiler. Utánuk határozottan Vanessa jön spoiler Végül maradt Ida és Anna-Karin. Őszinte leszek, olyan nagyon egyikőjüket sem sikerült megkedvelem, bár azt hiszem a végére Idát valamennyire de, úgyhogy Anna-Karin sajnálom de utolsó maradtál.
Namármost én kb. a közepe fele sejtettem, hogy spoiler, illetve még Gustafra is gondoltam spoiler. Ja, először maga Nicolaus is gyanús volt :D:DD És Anna-Karin nagypapája nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
Tetszett, hogy nemcsak a főszálon volt a hangsúly, hanem mellette a lányok élték az életüket, ott volt a család, a szerelem és persze az iskola.
Az elején kicsit megijedtem a könyv hosszától tégla de a végén inkább olvastam volna még egyszer annyit.
Nekem tényleg nagyon tetszett, csak ajánlani tudom és alig várom, hogy kezdhessem a 2. részt.
IMÁDOM ENGELSFORST! ♥♥♥

4 hozzászólás

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Boszorkányok pedig vannak

Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.
Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott fiút találnak az iskola egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg…
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható.

Hirdetés