Kiss_Csillag_Mackólány P értékelése


>!
Kiss_Csillag_Mackólány P
Lois Lowry: Nyáron történt

Testvérharcok, ellentétek, viszályok mindig is voltak és lesznek is.
Sejtettem, miután nem ez az első könyvem az írótól, hogy ez nem lesz egy egyszerű, hétköznapi eset. Az elejétől kezdve vártam a tanulságot, mi aztán meg is érkezett.
Mondhatom, hogy szép történet volt, sok szeretettel, ám volt azért, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet.
A szülők titkolózása volt az egyik Meg előtt, aztán a betegség leírása is gyanúsan elégtelennek bizonyult számomra.
Persze, tudom, nem orvosi regény, és nem a hitelességen van a hangsúly, hanem az elméleten.
Aztán a szülés, meg úgy általában az előzményei. A meztelenség a kamaszlány előtt, a teljes kitárulkozás egy ártatlan lélek előtt, aki még egy ugyan nyitott lelkű, de mégiscsak egy kislány.
Aztán a visszaköltözés, a menekülés. Persze ezt is ki tudom védeni azzal, hogy a csuda tudja, hogyan reagálna az ember hasonló helyzetben. Lehet, hogy még a világból is kifutnék fájdalmamban.
Mindezek ellenére és mellett nagyon is a lelkembe hatolt a történet.
A tragédia ellenére van egy kis happy end is, ami kicsit old mindenen.
De azért nem vonok le semmit, mert megérintett, elgondolkodtatott, és hasznos időtöltésnek tartottam az olvasást, ráadásul a könyv borítója is nagyon esztétikusra és vonzóra sikeredett.


Lois Lowry: Nyáron történt

Lois Lowry: Nyáron történt

Meg irigykedik nővérére, Mollyra, akit sokkal csinosabbnak és sikeresebbnek lát. Molly fegyelmezettebb és rendesebb, ő indulatosabb és rendetlenebb. Kettejük különbözősége akkor válik nehezen elviselhetővé, amikor városi otthonukból vidékre költöznek, s nekik közös szobán kell osztozniuk. Aztán Molly megbetegszik. Megnek jó ideig fogalma sincs, mennyire súlyos az állapota, s mit kezdjen a nővére és a szülei viselkedésében végbemenő változásokkal. Egy kedves, bölcs öregember és egy fiatal házaspár barátsága, valamint egy számára egyre többet jelentő hobbi, a fényképezés is segíti a kislányt, hogy átvészelje e nehéz hónapokat.

Hirdetés