AniTiger MP értékelése


>!
AniTiger MP
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök

A történet hangvétele egy egyszerű, ám jól megírt / megfogalmazott ifjúsági regényének felel meg. Kosaraznak, órán ülnek, bolondoznak, az osztállyal kirándulnak, elcsattannak az első csókok, jönnek az első „nagyon komoly”, kamasz kapcsolatok. Nagyon tetszik az írónő stílusa!

De ifjúsági regényhez képest kicsit sok benne a felnőttes téma, ezáltal és amiatt, hogy eléggé a Csillagainkban a hibára hajaztak a főbb momentumai, nekem elég so-so lett a mű. A főbb szereplők közül Matyit és Janit kedveltem meg, néha majd megszakadt értük a szívem! Sajnos Dorkát képtelen voltam megszeretni, kicsit talán utálom is őt – plusz az is zavart, hogy mennyire jó fejek a szülei a dolgokhoz való hozzáállása ellenére is! -.-" Hálátlan, kis… khm.

Legjobb (és legkínosabb) rész: a szertáras résznél egyszerre röhögtem rajtuk és szégyelltem magam a két bolond szerelmes miatt. Nagyon kis ütődöttek, de imádnivalóak. :'))

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/leggombok1.html

>!
Ciceró, Budapest, 2016
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634320128
4 hozzászólás

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök

A nehezen barátkozó Dorka (becenevén Indián) egy szűkös panellakásban él nagyhangú édesapja és túlérzékeny édesanyja egyetlen gyermekeként, míg osztálytársa, a hideg jómódban felnövő, szelíd Matyi életének legnagyobb eredménye, hogy alacsony termete ellenére a középiskola legjobb kosarasaként tartják számon.
Dorka és Matyi szerelme viharos erővel csap le mindkettejükre, és Dorkának nem csak meg kell tartania Matyi súlyos titkát, de hamarosan szembe is kell néznie a felnőtté válás nehézségeivel.

Hajdú-Antal Zsuzsanna szívszorítóan szép első regénye, amely John Green és Gayle Forman nyomdokain halad, biztosan nem fogja hidegen hagyni egyetlen olvasóját sem.

Hirdetés