TiaManta értékelése


>!
TiaManta
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Sárkány. Sok sárkány. Beszélő, értelmes, igényesen megalkotott sárkányok. Jó író tolmácsolásában. Ennyi. Engem ezzel már félig le is vett a lábamról, sárkányfantikus mivoltom miatt. Túlságosan is elfogultan rajongok értük. Ez az én betegségem.
A hadászati alkalmazásuk se ostobaság, de ez az egyetlen dolog ami miatt nem válhat be nálam száz százalékig az ilyesmi. (De itt nem zavart.)
Nem tartom egetrengető újdonságnak, hisz más fantasykben ez bevett módszer, és itt csak annyi a különbség, hogy a mi világunkba helyezték őket.
De így sokkal érdekesebbnek tűnik már minden. Tetszett hogy különbőző fajták vannak, így sokszínűbb.
Temeraire-t természetesen egy kis misztikusság veszi körbe. Mert hogy ő is főszereplő, kijár a különlegesség mivolta. Laurence-el szerintem meg nagyon jól működő, érdekes párost alkotnak. Megkedveltem egy örökre őket. Bár fura volt az, édesem, aranyom megszólítás. Majdhogynem szerelmetes, de inkább nagyon erős kötelék. Amit totál megértek, én is ennyire ragaszkodnék a saját sárkányomhoz.
Mindenképp érdekel a folytatás. Kíváncsi vagyok meddig képes kihozni ez a rajongást belőlem.


Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napóleoni háborúk már önmagukban is izgalmasak, ám ha belegondolunk, hogy a csata nemcsak a földön, hanem a levegőben is dúl, méghozzá sárkányok hathatós segítségével, akkor egészen újfajta izgalmak várnak ránk.
Amikor Őfelsége Hajója, a Kevély elfog egy francia fregattot és megszerzi a fedélzeten található legnagyobb kincset, egy kínai sárkánytojást, a tengeri ütközetek veterán angol tisztjének, John Laurence kapitánynak beteljesedik a végzete, életét pedig feldúlja a bizonytalan jövő – és a váratlan barátság a legfurcsább lénnyel, akit valaha látott.
Temeraire, a sárkány hátán Laurence kapitány kitapasztalja a légi hadviselés csínját-bínját. Hogy megtörjék Bonaparte arcátlan támadását a brit föld ellen, és megakadályozzák a franciákat saját sárkányaik bevetésében, Laurence-nek és Temeraire-nek eddig ismeretlen veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, amelyeken a Brit Birodalom jövője áll vagy bukik.

"Úgy keltek életre lelki szemeim előtt a könyvek, ahogy olvastam őket. Ezek csodálatosan megírt regények, hiszen nemcsak frissek, eredetiek és lendületesek, de tele vannak csodálatos, érző szívű szereplőkkel.
Az Őfelsége sárkánya két olyan műfaj ötvözete, amit különösen szeretek: fantasy és történelem. Alig várom, hogy lássam, amint sárkányok is részt vesznek a napóleoni háborúkban. Én az ilyen filmek miatt járok moziba."
Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője

Hirdetés