Erzsebeth P értékelése


Erzsebeth P>!
L. M. Montgomery: Bagolykacaj

Na végre ebben a részben már (leszámítva az első pár fejezetet) kezdtem megtalálni az igazi Montgomery-séget, amit úgy szeretek. Nem csapongott a különböző történet elbeszélések között, hanem egységessé vált a történet, igazi mesélés volt. Teljesen mindegy, hogy érzésekről írt Montgomery vagy egy pazar tájat mutatott be, sodort magával…ott voltam én is Emily kezét fogva a kanadai illatos fenyvesek között ihletre várva és Dean megértő figyelme után vágyakozva.


L. M. Montgomery: Bagolykacaj

L. M. Montgomery: Bagolykacaj

Emily, Ilse, Teddy és Perry már a Shrewsbury-i középiskola diákjai. Emily az hitte, csodás lesz a szép Shrewsburyben lakni és középiskolába járni, ám a sokszínű Mr. Carpenter után sótlannak és szellemtelennek tűnik az összes tanár, és van egy undok, másodikos lány, akit első látásra ellenszenvesnek talál. „Dehát az életben semmi sem pontosan olyan, mint amire számít az ember…”
Emily Starr egy sereg oktalan és helytelen dolgot művel, ámde ő nem hétköznapi kamaszlány. „Naplója” minden ifjonti csiszolatlansága és dőlt betűi ellenére bármely önéletrajzírónál hívebben mutatja be az immár tizennégy esztendős lány környezetét, személyiségét, fantáziadús, önelemző elméjét. Vessünk hát egy újabb pillantást a „Jimmy-naplók” lapjaira, amelyet ezúttal nem csupán a New Moon-i toronyszobában, hanem Shrewsbury-ben, a barátságtalan Ruth néni fedele alatt és állandó szurkapiszkái közepette ír…