Sz_Flóra értékelése


Sz_Flóra>!
Sándor Anikó: El Camino

Sándor Anikó: El Camino Az út, ami hazavisz

Sándor Anikó rendkívül intelligens látásmódú, szimpatikus írónő, egy könyvtári élménybeszámolója alkalmával vásároltuk meg a könyvét, amit még dedikáltatni is volt szerencsénk. Azon az élménybeszámolón nagyjából körvonalazódott előttem, hogyan is kell elképzelni ezt a zarándokutat, a könyv viszont az apróbb részletekre kiterjedő folyamatot festette le elém. Már nem csupán szórakoztam, de el is mélyedtem benne. A fülszöveg nem túloz, gyakran támad olyan érzése az olvasónak, hogy a valóságalap kissé sántít, én viszont igyekeztem az eleinte hihetetlennek tűnő fordulatokat nem megkérdőjelezni, hanem nyitott szívvel fogadni.
Sajátos, szokatlan, egyedi hangulatú történet valamiről, ami több, mint egy sima utazás. Valamiről, ami bár befejeződött, nem ért teljesen véget. Nem lep meg, hogy ezek után az írónő többi élményére és könyvére szintén kíváncsi lettem. :)


Sándor Anikó: El Camino

Sándor Anikó: El Camino

Akik túlélték a halál pillanatát, azt mondják, pár másodperc alatt lepereg a szemük előtt az életük. De csak ott, az utolsó pillanatban kristályosodik ki a lényeg – akkor általában már késő.
Én negyven napot kaptam a sorstól, hogy végignézzem életem filmjét – még időben. Mint amikor a sötétben váratlanul felkapcsolják a villanyt… Megismerhettem a lényeget… Zarándoklatra indultam, fájdalmas vezeklés lett belőle. Egy olyan „bűnért”, amiről nem is tudtam, hogy elkövettem. Amit itt leírtam, nem a képzelet szüleménye. Legyalogoltam a nyolcszáz kilométert, és átéltem minden pillanatát. Remegtem a döbbenettől, amikor kézzel foghatóvá vált a csoda, és sírtam a zavarodottságtól, amikor nem értettem, mi történik velem. Ha más meséli, amit ott átéltem, azt mondom, túl színes a fantáziája.

Hirdetés