pveronika értékelése


>!
pveronika
Rachel Higginson: The Opposite of You

Rachel Higginson eszméletlen egy nő. Most született meg Baby No. 5 a Higginson házban (azt hiszem, volt honnan vennie az inspirációt a Five Stages of Falling in Love-hoz :))), és emellett még sikerült összehoznia egy ilyen fenomenális könyvet. Komolyan le vagyok nyűgözve! Imádtam úgy, ahogy van!

A történet főszereplője Vera, akinek szenvedélye a főzés, és akinek minden álma, hogy egyszer egy saját konyhát vezethessen egy étteremben. Azonban hiába tanult a legjobb séfektől, egy borzalmas kapcsolat után nem látott más kiutat, mint egészen Európáig menekülni, ahol a városokat járva, rengeteg mindent megtanult önmagáról és a főzés rejtelmeiről.

Azonban egy évvel később most ismét ott találja magát a régi szobájában, az apukája házában, egy nagy adag hitellel és egy vadonatúj büfékocsival a nevén, amely bár aprócska, de az egyetlen lehetőség, hogy azt csinálhassa, ami a szenvedélye: ételeket készíthessen.

A gond csak ott van, hogy a büfékocsi a bátyja kerékpárüzletének parkolójában talált ingyenhelyre, ami történetesen a város legmenőbb Michelin csillagos éttermével, a Lilou-val van szemben. A Lilou étterem híres séfje, Killian Quinn azonban nem várja tárt karokkal az új "konkurenciát"…

Vera és Killian nem is lehetne különbözőbb, de valahogy az ellentétek mégis vonzzák egymást. Nagyon tetszett, ahogy Vera végre átvette az irányítást az élete felett, és nem hagyta, hogy bárki ismét megpróbálja eltiporni az álmát. Nagyon jókat nevetgéltem a Vera és Killian közötti szócsatákon és kis üzeneteken, és a mellékszereplők is sokszor csaltak mosolyt az arcomra, a könyvben szereplő ételeket pedig egészen nyugodtan elém tehetnék bármelyik pillanatban, biztosan nem panaszkodnék egy percig sem. :) spoiler

Összességében nagyon jól esett ez a könyv, és tényleg elejétől a végéig imádtam. Nagyon-nagyon ajánlom! :)

4 hozzászólás

Rachel Higginson: The Opposite of You

Rachel Higginson: The Opposite of You

I’ve sworn off men.

All men.

Famous last words, right? You’re expecting some epic tale of reluctant love and my dramatic change of heart? Well, you’re not going to get it.

I’m stubborn. And headstrong. And I’ve just survived the worst three years of my life. After escaping an abusive boyfriend to live in hostels and cheap hotels while I worked my way across Europe, I’ve come to two conclusions.

The first? Now that I’m back home, I’m going to squander my expensive culinary degree on a food truck that caters to the late night drunk crowd.

The second? I’m going to prove to the bastard across the plaza that my street food is better than his fussy five course monstrosities.

Killian Quinn might be Food and Wine’s Chef to Watch Out For. He might have a Michelin Star. He might have every food critic in the city wrapped around his too-large fingers. But he’s also pretentious and unbearably arrogant and the very opposite of me.

So he can keep his unsolicited advice and his late night visits and his cocky smiles. I want none of it. Or him.

I want the opposite.

Hirdetés