Babó_Buca értékelése


>!
Babó_Buca
Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Nem a fülszöveg keltette fel az érdeklődésemet, hanem a külföldi borítóba szerettem bele. Viszont nem bántam meg, hogy ilyen felületes indokkal ugyan, de elolvastam. Kezdetleges halovány utálatomat sikerült feloldania, és később már élvezettel szürcsöltem a teájukat. Sazi és Kálid között éreztem a kémiát, mégse ők érdekeltek a legjobban. Felfedeztem a mágia-faktort is, amely a valóságtól való elrugaszkodását bizonyítja. Fakírok és varázsszőnyegek jelennek meg benne, ami teljesen az Aladdint juttatta eszembe.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2017/04/keleti-kenyele…


Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

A véreskezű, ifjú uralkodó birodalmában minden hajnal szívszaggató bánattal köszönt egy újabb szerencsétlen családra. Kálid, Koraszán tizennyolc éves kalifája egy szörnyeteg. Minden éjszaka új feleséget választ, ám amint felvirrad a reggel, selyemzsinórral kioltják a nő életét. Amikor a tizenhat esztendős Sahrazád legkedvesebb barátnője is áldozatul esik, a lány bosszút esküszik, és önként vállalja a következő menyasszony tragikus szerepét.
Éjszakáról éjszakára sikerül bűvöletbe ejtenie férjét varázslatos történeteivel, így kerülve el a végzetét. Lassan felfedezi, hogy Kálid egészen más, mint amilyennek képzelte. A rettegett szörnyeteg valójában egy megkínzott szívű ifjú. Sahrazád kész érzelmei ellenére is bosszút állni Kálidon a megannyi elvett életért. Vajon győzedelmeskedhet szerelmük a mesékből és titkokból szőtt világban?

„A mesék ámulatba ejtő igazgyöngye. Ne lepődjön meg az olvasó, ha egyszer csak elhomályosulnak kezében a lapok, és hirtelen egy perzselő, aranyló homosivatagban találja magát, vagy egy márványoszlopokkal övezett udvaron, fűszeres bort kortyolgatva… El lesz bűvölve, ahogyan velem is történt.” – Marie Lu, New York Times-sikerszerző, a Legend sorozat írónője

Hirdetés