Zsófi_és_Bea P értékelése


>!
Zsófi_és_Bea P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Derekasan bevallom, én annak idején Twilight rajongó voltam, egy-két nap alatt végeztem az egyik kötettel, aztán pedig alig vártam a következő részt. 13 éves voltam és a vámpírláz engem is magával ragadott.

Bella már olvasás közben is nagyon idegesített, aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt a nagy vámpírromantika iránti rajongásom, de azért arra, ahogy befeledkeztem ezekbe a könyvekbe, mindig jó emlékként fogok visszagondolni.

Az Alkonyat után elolvastam Stephenie Meyer Burok című könyvét is, na itt már nagyon kikészültem a furcsa, hibrid szerelmi háromszögtől, de azt véglegesen sikerült megtanulnom Stephenie könyveiből, hogy nem számít a világvége, sem a vámpírapokalipszis, a szerelem és a romantika útjába semmi sem állhat! :P

Most pedig nézzük a Vegyészt. A fülszöveg nagyon lightos, kapok is infókat a történetről meg nem is, de azt már megtudjuk, hogy itt minden nagyon titokzatos lesz.

A thriller műfajból és a hideg, szürke borítóból (no meg ugye ott van az a nagy injekciós tű is!) én valami véres és kemény könyvre számítottam. Ja igen, és egy kis borzongásra is mindenképpen vevő lettem volna még.

Volt rengeteg ackió, lövöldözés, menekülés, egy farm tele cuki kutyákkal, aztán megint menekülés, aztán pedig újból lövöldözés. Ja és igen, természetesen a történet végén győzött a szerelem is, de a kemény főhősnőnket ugye igazán nem hibáztathatjuk, amiért neki jutott a világ legtökéletesebb pasija.

Végül is nem igazán azt kaptam, amire számítottam, de azért nem volt ez olyan rossz könyv, szórakoztató volt, a végén izgalmas is, és egy kis Stephenie Meyer-féle romantika sem ártott még meg senkinek. :)

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.in/2017/04/stephenie-meyer-ve…


Stephenie Meyer: A Vegyész

Stephenie Meyer: A Vegyész

Letehetetlenül izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkosügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál.

Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére.

Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.

Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja.

Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret egy férfiba, aki jelentősen rontja a túlélési esélyeit. Amint a lehetőségei elfogynak, kénytelen lesz úgy használni a különleges képességeit, ahogy a legszörnyűbb álmaiban sem képzelte volna.

Stephenie Meyer a Twilight saga és A burok óriási nemzetközi sikerei után most egy kemény, de annál elragadóbb főhősnővel tér vissza. Feszesen megírt, váratlan fordulatokban gazdag regényével ismét megmutatja, hogy miért ő ma a világ egyik legnépszerűbb írója.

„Meyer mesterien teszi kiváncsivá olvasóját, tartja fent a feszültséget, és adagolja az információt. Az emberek nem csak olvasni akarják a könyveit, hanem egyenesen bennük akarnak élni.”
Lev Grossman, A varázslók-trilógia szerzője

„Meyer ragyogó tisztasággal ír, soha nem áll az olvasó és az átélhető élmény közé. Igazi tehetség.”
Orson Scott Card, Az Ender-saga szerzője

„Meyert sokkal jobban érdeklik az emberi kapcsolatok, mint a zsáner megszokott szabályai… Amit az életről mond, az mindig lenyűgöző.”
Jeff Giles, Entertainment Weekly

„Egy Stephenie Meyer-regényt nem egyszerűen csak elolvas az ember, hanem vele él, az ellenállhatatlan és hús-vér szereplőkkel együtt. Meyer mindig tudja, hogyan ábrázolja őket ahhoz, hogy az olvasót érdekelje a sorsuk, és aggódjon értük.”
Ridley Pearson

Hirdetés