Jaina értékelése


>!
Jaina
Lois Lowry: Nyáron történt

Nem teljesen értem, hogy Lowry műveit miért az ifjúsági irodalom műfajban tartják nyílván. Eddig egy könyvet sem sikerült olvasnom tőle, amit valóban ide sorolnék. Attól, hogy tizenéves a főszereplő, még nem lesz valami ifjúsági…
Nagyon nehéz témát dolgoz fel (szokásához híven) – igazából örültem volna, ha a fülszöveg és a molyos cimkék nem ennyire spoileresek, mert akkor valahogy jobban együtt tudtam volna „haladni” Meggel ezen az úton. A végét végigbőgtem, pedig ez nem jellemző rám.


Lois Lowry: Nyáron történt

Lois Lowry: Nyáron történt

Meg irigykedik nővérére, Mollyra, akit sokkal csinosabbnak és sikeresebbnek lát. Molly fegyelmezettebb és rendesebb, ő indulatosabb és rendetlenebb. Kettejük különbözősége akkor válik nehezen elviselhetővé, amikor városi otthonukból vidékre költöznek, s nekik közös szobán kell osztozniuk. Aztán Molly megbetegszik. Megnek jó ideig fogalma sincs, mennyire súlyos az állapota, s mit kezdjen a nővére és a szülei viselkedésében végbemenő változásokkal. Egy kedves, bölcs öregember és egy fiatal házaspár barátsága, valamint egy számára egyre többet jelentő hobbi, a fényképezés is segíti a kislányt, hogy átvészelje e nehéz hónapokat.

Hirdetés