Röfipingvin MP értékelése


>!
Röfipingvin MP
Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre

Hosszú évekkel ezelőtt láttam a filmet, többször is. Sean Connery tud valamit!
Aztán, amikor hat évvel ezelőtt regisztráltam a molyra, egyszercsak szembejött a könyv (meg még egy pár másik… én nem is értem, hogy maradt ki nálam számtalan film esetében az a mondat, hogy „készült xy azonos című regényéből” …). Persze feltettem várólistára és – az ahogy a várólistás könyvek nagy hányadával lenni szokott – mostanáig szépen ott is csücsült. Valahogy sosem volt kedvem hozzá. Ennek a megszakítására feltettem az idei várólista csökkentős polcomra. És jól tettem!
Izgalmas, érdekes, laikusként pedig nagyon szakszerűnek is tűnik. Nem hittem volna, hogy regényként is élvezni fogom, ahogy atomtengeralattjárók vadásznak egymásra, ám mégis ez történt.
Talán egy kicsit hosszabb a kelleténél, ill. nekem nem volt az első oldaltól lerakhatatlan élmény, de ezen felül semmi problémám nincs. Nem mondom, hogy akkor most neki esem a Clancy-életműnek gyanítom, hogy meg van neki is a maga sémája, de lehet, hogy időről időre egy-egy regénye majd befigyel.


Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre

Tom Clancy: Vadászat a Vörös Októberre

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az Egyesült Államok tengeralattjáró-haderejének parancsnoksága szokatlan mozgolódást észlel az Atlanti-óceánon. Ramiusz, a litván származású hajóskapitány ugyanis úgy dönt, hogy bosszút áll a szovjet rezsimen, amely a felesége halálát okozta, és átszökik az Egyesült Államokba. Az USA hírszerzése támadásként értelmezi a gépóriás mozgását, és beindítja ellene hadigépezetét, miközben a szökést sejtő oroszok is üldözőbe veszik az áruló tengeralattjárót. Bár a rettenthetetlen parancsnok nagy körültekintéssel tervezte meg a menekülést, minden leleményességét össze kell szednie, hogy kivághassa magát a kettős szorításból. Itt lép a képbe a fiatal Jack Ryan, aki felismeri a hajóskapitány szándékait, és pontosan tudja: az évszázad legnagyobb hírszerzési fogása lenne, ha az amerikaiak idejében megtalálnák és védett kikötőbe vezetnék a Vörös Októbert…

Tom Clancy a katonai-politikai thriller nagymestere. A Vadászat a Vörös Októberre a szerző első regénye, amelyből a nagy sikerű, Oscar-díjas akciófilm készült Sean Connery főszereplésével. A történet Marko Alekszandrovics Ramiusz kapitány és Jack Ryan CIA-ügynök összefonódó kalandjait mutatja be.

Hirdetés