Timcsibaba77 értékelése


>!
Timcsibaba77
Fejős Éva: November lánya

Akkor most én leszek a sorban a kilógó láncszem, aki nem fog hanyatt esni ettől a történettől. Nem mondom, hogy rossz könyv volt, mert Fejős Éva rajongó vagyok, és mindent, amihez hozzá tudtam férni, elolvastam már tőle, de valahogy ez a könyve nem fogott meg. Az eleje nagyon jó volt, pergős lendületes, aztán valahogy fenn akadt a story, valahol a könyv vége felé kapott újra életre, megint belendültek az események, a vége meg már mese szerű megoldásba torkollt. Egy nagyon csajos, limonádé volt, de inkább a szórakoztatás a célja, semmint a fejtörés, szerintem lényegét tekintve az írónőnek.
Nagy szerelmem, és egyetlen mozzanata a könyvnek egyik kedvenc helyem Argentína, a tangó hazája, ami miatt végig olvastam a történetet. A tánc, ami behúzza az érdeklődőket, magába szippant, nem enged. Egy lassú társas séta, ami férfi nő bizalmán alapszik, egymásra való odafigyelés, és a férfi vezetésén múlik. Mint az élet. Vagy tudunk egymásra figyelni, vagy nem. Ez van a párkapcsolatoknál is, ha a férfi nem tud irányítani, vezetni, és a nő nem bízik meg eléggé párjában, nem akarja őt követni, akkor kártyavárszerűen bizony össze dőlhet a szerelem.
Fejős Éva megspékelte egy kis színezett valósággal a könyvét, mert nem elképzelhetetlen teljesen a története, gyógyszermaffia, ember kísérletek, amik persze elvetve a nagyvilágban zajlanak, ha szemet hunyunk felette, ha nem ez a valóság.
Azért szeretem még többek közt a könyveit, mert itt is mozzanatról mozzanatra életet kaptak az oldalak, Argentínát el tudta az olvasó képzelni, láttam az eseményeket.
Közérthető, friss fiatalos nyelvezete, stílusa miatt korhatár mentes szinte minden írása, mert legyen az fiatal mondjuk 14 éves, vagy 60 éves, bárki számára könnyed önfeledt kikapcsolódást nyújt történeteivel.
De nekem most ez a krimi szál ellenére is csak három csillagot ért. Elnézést kérek a rajongóktól. Kíváncsi leszek a kimaradt, többi írására is.


Fejős Éva: November lánya

Fejős Éva: November lánya

Noémi élete tizenkilenc éves korában, nem sokkal az érettségije után hullik darabokra. A lány, ahelyett, hogy a rendezői szak hallgatójaként élné az egyetemisták életét, kénytelen elhagyni a szülői házat, egy kölcsönlakásban húzza meg magát – és a saját életének rendezését veszi a kezébe.
A gyerekkorában elkényeztetett egyke most eldönti, hogy mindent megtesz azért, hogy szülei ismét boldog családban élhessenek, és az őket ért igazságtalanság után is talpra állhassanak. A lány bosszút esküszik az apja társai ellen, azok ellen a rafinált férfiak ellen, akik a családot tönkretették…
Noéminek a bosszúhoz nincs sok eszköze, hiszen elszakadt a korábbi életétől, már nincsenek mellette azok a „barátok”, akik régebben egyetlen szavára ugrottak… Ott van viszont a számítógépzseni Lábics Zozó, még a gimiből, aki tartozik egy szívességgel a lánynak, és ezt most Noémi be is hajtja rajta… Azt viszont egyikük sem gondolja, hogy milyen nagyszabású és megdöbbentő ügybe tenyerelnek.
Nyomozni kezdenek, és hamarosan egy offshore paradicsomban találják magukat, és lassan üldözőkből üldözöttekké válnak…

Hirdetés