Petra0913 értékelése


>!
Petra0913
Méhes György: Leleplezem a családomat

„Ilyesmi is csak velünk történhet meg…”
Remélem, hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben, mert nagyon élveztem. :)
Kellemes és nagyon szerethető stílus, különleges, mégis hétköznapi történetek, és nagyon bájos, humoros szereplők. Különösen tetszett a spoiler, nem olyan régen volt részem benne és nagyon igaznak éreztem. spoiler
Érdekes korrajzot is kapunk az erdélyi magyarok ’60-as, ’70-es évekbeli életéről legalábbis én önkényesen oda lőttem be és lehet fiatal korom miatt találtam benne számos újdonságot is. spoiler Sőt, ha kellően figyelmesen olvasunk még gondolkodnivalót is felfedezhetünk benne.
A fejezetek elosztását kicsit aránytalannak éreztem, témában jó helyen vannak elválasztva, csak valahogy nem volt meg a feng shui. :D De a rajzok kárpótoltak érte, elnyerték a tetszésemet. Az új kiadás egyébként egészében nagyon szép és igényes.


Méhes György: Leleplezem a családomat

Méhes György: Leleplezem a családomat

– El van intézve! – jelentette ki biztató mosollyal Vilmos atya –, a költözködést én fogom
megszervezni.
Ebből rögtön tudtuk, hogy rémes dolgok következnek.

Miután Öcsi és barátai porrá zúzzák Apu könyvtárát, és néhány szaki (meg a titokzatos rauhenpikk) segítségével berendezik az új lakást – némi vendégriasztó, takarékossági, autóvezetési és férjnevelési túlélő lecke után –, azt hihetnénk, megnyugszanak a kedélyek. De nem! Apu és Anyu inkább nyakába veszi a világot, azaz hátára a zsákot, és meg sem áll az Adriáig. Egészen addig lubickolnak gondtalanul, ameddig Vilmos atya…

A főszereplők viszontagságairól és ”rémtetteiről” a regénysorozat mindegyik kötetében olvashatunk.

E vidám regényeket az író gyakorló szülőknek és a felnövekvő ifjúságnak szánta, hogy a kalandok végére kiderüljön: a barátság, a megértés, a szeretet, anyu meg apu, a család és hasonló nyalánkságok a legfontosabb részei az életnek; bár annak bizony része a tévedés, a hazugság, a baleset, a hiúság, vagy a mindig ínyenc önzés, a remeknek érzett rosszindulat, a borzongató félelem és a jó kis káröröm is.

A "Nagy Mesélőként” ismert író a család mindennapi apróságait karikírozza ki ellenállhatatlan humorral, sorozatosan bizonygatva, hogy semmin sem nevethetünk jobban, mint tulajdon balfogásainkon.

Hirdetés