tündérrózsa értékelése


>!
tündérrózsa
Agatha Christie: A frankfurti utas

Sajnos igazat kell adnom azoknak, akik azt mondják, ez Agatha Christie legrosszabb regénye. Az összes, általam olvasott könyve közül eddig ez volt a második, ami ennyire unalmas és zagyva volt. Az elején még lelkes voltam, érdekesen indult, de még nem jártam a felénél, mikor már unalomba fulladt. Valahol nagyon elveszítettem a fonalat, és nagyon nehéz volt újra megtalálni, gyanítom, nem is mindig sikerült. Sokszor elmondtam már, hogy nincs bajom a sokszereplős történetekkel, de itt nemigen lehetett tudni néha, hogy ki, hova, merre, miért, kivel… kusza az egész.
Voltak benne érdekes gondolatok, de valahogy mégsem sikerült ezt úgy tálalni, hogy tényleg fenntartsa az olvasó figyelmét.
Végezetül álljon itt egy számomra a legtalálóbb idézet a könyvből:
„Úgy érzem magam, mintha az ágyban kiesett volna a kezemből a félig kiolvasott krimi, és bármelyik pillanatban felébredhetnék. Kémek, árulók, gyilkosságok, tudósok…”

4 hozzászólás

Agatha Christie: A frankfurti utas

Agatha Christie: A frankfurti utas

Sir Stafford Nye ragyogó képességű angol diplomata, de nem tartja a merev szokásokat, és a legfontosabb pillanatokban sem tagadja meg sajátos, vesébe látó humorát.
A diplomáciai testület véleménye szerint különös, rendhagyó figura.Lehet, hogy valami módon ennek is szerepe van abban, hogy egy ködös napon, amikor Genf helyett Frankfurtban száll le a gépe, egy rejtélyes fiatal nő különös segítséget kér tőle? Nye belemegy a játékba, és ezzel megmenti a nő életét.
A sajátját azonban e perctől fogva állandó veszély fenyegeti. A diplomata hihetetlen játszma fontos szereplőjévé válik. Segítéségvel fény derül az egész világot fenyegető összeesküvésre, melynek nem kisebb célja van, mint a földgolyó minden részére kiterjedő hatalom megszerzése.
Készen áll az ideológia, megvannak az új próféták, szerveződnek az osztagok, áramlanak a fegyverek. Az összeesküvés vezetői a kábítószer-kereskedelmet is kézben tartják, így mindenütt engedelmes, drogon élő rabszolgákra is számíthatnak…
Mindezt a háttérből professzionális gyilkos irányítja…

Hirdetés