zsófcsa értékelése


>!
zsófcsa
Ruby Wax: Mindfulness-kalauz

Ruby Wax: Mindfulness-kalauz Tudatos jelenlét az agyonhajszolt elmének

érdekes olvasmány volt. ami teljesen megdöbbentett, hogy engem eddig egyáltalán nem érdekeltek az agy dolgai, de ez a nő úgy képes előadni a legszárazabb anyagot is, hogy egyenesen faltam a könyvet. külön tetszik, hogy ha egy kicsit szárazabb részt be is illeszt a pontosság érdekében, azt 'kipárnázza' egy-egy vicces saját sztorival, hasonlattal.
eddig is tisztában voltam azzal, hogy a stressz nagyon sok mindenre káros hatással van, egy-két tanácsot meg is fogadok, de mindezek ellenére nem hiszem, hogy nekiülök a gyakorlatoknak, nekem elég sok része belemagyarázásnak tűnik.


Ruby Wax: Mindfulness-kalauz

Ruby Wax: Mindfulness-kalauz

Száz éve még senki sem halt bele a stresszbe – ezt a fogalmat mi találtuk ki, és hagytuk, hogy mára a stressz irányítsa az életünket. Az evolúció lehetővé teszi, hogy tizenöt centis tűsarkon egyensúlyozzunk, de érzelmileg még mindig a vízi életformák szintjén tengődünk. Ruby Wax szerint ezekre a modern problémákra a mindfulness, azaz a tudatos jelenlét a megoldás, ami nem azt jelenti, hogy egyenes derékkal, törökülésben ülünk egy dombon, és mantrát dúdolunk. A tudatos jelenlét olyasmi, ami mindenkinek hasznára válhat: megtanuljuk észlelni a gondolatainkat és érzéseinket, hogy valóban megélhessük az életet.

A szerző humorista, a tudatos jelenlét alapú kognitív terápia szakértője, a legújabb tudományos eredményekből kiindulva fesztelen, közérthető stílusban mutatja be, miért és hogyan változtassunk az életünkön. Kapcsolatunk javításához, gyerekeink neveléséhez adott tanácsain túl hathetes tudatos jelenlét programját is megismerhetjük.