Csike_The_Techmarine értékelése


>!
Csike_The_Techmarine
Joe Hill: Szarvak

Na ezzel a kritikával bajban vagyok.
Nem tudom pontosan, hogy mit írhatnék, pedig az esetek jelentős többségében előre kitalálom, hogy mit írok.
Nem akarok olyan nyílvánvaló megállapításokat tenni, hogy zseniális volt, felkavaró volt és kegyetlenül emberi.
Borzalmasan tetszett ez a könyv. Rettenetesen erős a mondanivalója, már aki fogékony erre. A könyv közepe táján olyan dolgok hagyták el Ig száját, amikre már gondoltam. Ez azt jelenti, hogy velem van a baj vagy, az író is hasonlókép gondolkodik az férfiakról,nőkről,viselkedéskultúránkról.
Valamiért jól tudtam Iggel azonosulni, talán ez nem túl jó :D
Viszont kicsit többet szerettem volna olvasni, ahogy használja a képességeit, de ez már legyen az én bajom.
Ez egy nagyon erős emberi jellemrajz, teljesen reálisan mutatja be az emberi kicsinyességet, a gyarlóságot és az önzőséget, amit mások iránt viseltetünk. Noha néha fel-fel csillan a remény, hogy érdemesek vagyunk valamire, aztán jön Lee és tökéletesen szétbarmolja az egészet. ( Rég gyűlöltem ennyire egy szereplőt)
Nem tudom mit vártam az első horror könyvemtől, de soha rosszabbat ennél.
Akinek érzékeny a lelki világa, vagy előszeretettel gondol arra, hogy az emberek jók, az ne olvassa el ezt a könyvet. Vagy igen és ördögi mókában lesz része.

2 hozzászólás

Joe Hill: Szarvak

Joe Hill: Szarvak

Ignatius Perrish egy részeg éjszaka után arra ébred, hogy irtózatosan fáj a feje… és a tükörbe nézve azt látja, hogy szarvak nőttek a halántékán.

Ig először azt hiszi, hallucinál, a gyász és a harag elvette az eszét. Hiszen az utóbbi egy évet a maga privát purgatóriumában töltötte: egy esztendővel ezelőtt erőszakolták és gyilkolták meg brutális módon, felfoghatatlanul a szerelmét, Merrin Williamset. A teljes idegösszeomlás is szinte természetes lenne nála. Csakhogy ezek a szarvak valódiak…

Azelőtt Ig a boldogok gondtalan életét élte: gazdag szülők gyermekeként, tévésztár báty öccseként megvolt mindene, pénz, biztonság, megbecsülés. Megvolt mindene, sőt annál több is – Merrin szerelme, akivel együtt osztoztak romantikán, diákkori felelőtlenségeken, egy csakis kettejüknek kijutó, varázsos kalandon.

Merrin halálával mindez oda lett. Noha Ig volt az egyetlen gyanúsított, bíróság elé sohasem került, de fel sem mentette soha a kisváros, Gideon közvéleménye: persze hogy azért úszta meg, mert befolyásos szülei vannak! Mintha mindenki elhagyta volna Iget, még az Isten is. Talán csak egyvalaki nem: a benne lakozó ördög…

És most, ezekkel a szarvakkal, Ig rettenetes erőre tesz szert – olyan tehetségre, amellyel végre kinyomozhatja, ki ölte meg Merrint, ki tette tönkre az életét. És bosszút állhat. A templomba járás, az ima nem segített. Jöjjön hát a Sátán!