abstractelf P értékelése


>!
abstractelf P
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Mióta aktívabban olvasok fantasyt, egyre gyakrabban találkoztam Robin Hobb nevével, így nemrég eldöntöttem, hogy ideje megismerkednem az ő munkásságával is. Kijelenthetem, hogy abszolút sikeres első találkozó volt Az orgyilkos tanítványa.
Már a legelső oldalakkal belevesztem a világba. Sok érdekes fantasy elemet találtam ebben a regényben, amelyek lekötötték a figyelmemet, és amely még rengeteg izgalmat tartogat számomra a jövőben. Leginkább mégis a könyv politikai, intrikákkal teli aspektusa ragadott meg. Az írónő nagyon finoman, óvatosan mozgatta a szálakat, amelynek eredményeképp egyrészt lenyűgözött, másrészt viszont komoly meglepetéseket okozott, mikor felfejtette az egyes szálakat.
Nem csupán a történet tartogatott meglepetéseket, hanem a szereplők is. Fitz, a főszereplő, már önmagában különleges tehetséggel van megáldva, de az én érdeklődésemet leginkább Árny és Bolond keltette fel. Sok kérdésem van mindkettejüket illetőleg, amelyekre remélhetőleg a folytatásban kapok még válaszokat.
Mindenesetre nagyon örülök, hogy adtam egy esélyt Robin Hobbnak, mert ez a regénye fantasztikus, lebilincselő és végig érdekfeszítő volt. Ráadásul elérte, hogy elinduljak a jelenleg 16 könyvből álló sorozatának útján. Bár ha mindegyik regénye hasonlóan minőségi, és minden tekintetben kiemelkedő lesz, nem lesz panaszom.

4 hozzászólás

Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ifjú Fitz Lovag herceg fattyúgyermeke, akit apja mogorva istállómestere nevel a Hercegségek királyi udvarában. A nemesek közül senki nem veszi kutyába sem, csak az intrikus Elmés király figyel fel rá, aki ráveszi, hogy titkon elsajátítsa az orgyilkosok művészetét. Mert Fitz vérében a Mesterség munkál, amelynek veszedelmes és vad mágiája segítségével a Látnokok emberemlékezet óta uralják a Hercegségek viharverte királyságát. Fitz egy olyan időben cseperedik fel, amikor barbár vörös martalócok dúlják fel a partokat és alvajárók kóborolnak a szárazföld szívében. Hamarosan a fiú megkapja első lélekpróbáló küldetését – mert Fitz veszélyt jelent ugyan a trónra… de ő lehet a királyság túlélésének kulcsa is.

Hirdetés