Riszperidon P értékelése


>!
Riszperidon P
Bleeding Bride: Fekete fivérek

Vajon mit mesélnének a kopott sírkövek, ha el lehetne velük beszélgetni? Milyen sorsokat, mennyi fájdalmat őriznek?
Az első komoly dráma, egy család tragédiája, amit molyságom óta olvastam. Egy-két helyen az undortól, és a mérhetetlen dühtől a bőgés határán voltam, párszor úgy voltam vele, hogy leteszem egy időre. Mert igen, nem a rózsaszín lányregények alkotják az olvasmányaim sorát, de az embereket agyonmarcangoló, széttépő, kitalált szörnyek mellett mi, bőven elbújhatunk. Amikor olyan dolgot látok leírva, amiről tudom, hogy a valóságban megtörténhet, sőt, sajnos megtörténik, mindig sokkal mélyebben érintett. Mert igen, ahogy a könyv elején is írja az írónő, azt gondolni, hogy mindig a jó győzedelmeskedik, és mindig van fény az alagút végén, egyfajta naivitás. Nincs kőbe vésve, hogy a történet végén a jó és a rossz is megkapja méltó „jutalmát”. Ez a könyv rávilágított nekem arra a tipikus problémánkra is, hogy olyan, de olyan könnyen tudunk ítélkezni. „Ó, ez ezt csinálja, úgy néz ki, azt használ, ezt szív? Micsoda egy moslékos láda!” Csak éppen abba nem gondolnak bele, hogy milyen események, tragédiák állhatnak a háttérben.
A könyv nagyon komor, elgondolkodtató, tragikus és megindító. Külön egyediséget visznek bele a fejezeteket indtó pár soros versek. Nem könnyű olvasmány.

Egy dolog okozott csak gondot nekem. Hogy sajnos rengeteg-rengeteg az elírás benne. Leginkább az fordult elő, hogy több (2-3) szót egybeírtak, és ez megtörte a lendületet. De ez, természetesen nem a történet hibája.

21 hozzászólás

Bleeding Bride: Fekete fivérek

Bleeding Bride: Fekete fivérek

Lehunyt szemekkel, kitárt szívvel hallgatni a kopjafák történetét érzelmek kavalkádját váltja ki, a szánalom, a düh, a gyönyör és büszkeség csokrában eltűnik a halál gondolata, a múlt jelenné válik, a jövő pedig nem más, csak egy lidércnyomás. Sötét sorozat apró részletei, csillogó sikerekre boruló árnyékok, legjobb emberek gonosz oldala, fagyasztó hideg a legnagyobb hőségben. Kopjafák írott krónikája, patyolat lelkek memoárja, melynek minden rejtett sarka oly fekete, mint az éj.

„Bleeding Bride gyönyörű nyelvezettel, különleges képeket festve ír. Egyszerűen varázslatos a stílusa, mellyel még ezt komor történetet is felejthetetlenné teszi.”
Vivien Holloway, a Végtelen horizont szerzője

Hirdetés