zbarta értékelése


>!
zbarta
Agatha Christie: Öt kismalac

Érdekes történet. Nem tudom, hogy én mire emlékeznék 16 év távlatában, talán ilyen részletesen nem lennék képes leírni egy eseményt. Alapvetően két gyanúsítottat jelölök ki olvasás közben AC történeteiben, akik között újra ott szerepelt a később felderített elkövető. Mondjuk meg őszintén: aki egy kicsit is ismeri a nőket, az ebben a sztoriban 101% pontossággal képes megállapítani a gyilkos személyét. Figyelem, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nő (vagy férfi) az elkövető, tessenek elolvasni a regényt, az utolsó lapokon rögtön kiderül!


Agatha Christie: Öt kismalac

Agatha Christie: Öt kismalac

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Carla, a csinos, okos és bátor fiatal lány nem épp szokványos ajándékot kap a huszonegyedik születésnapjára: egy levelet, mely azt állítja, hogy rég halott édesanyja ártatlan. A bűnt, amelyért elítélték, nem ő követte el. Valójában nem ő mérgezte meg a férjét, a zseniális, ám csapodár festőt.

Ám a bizonyítékok az asszony ellen szólnak. Hercule Poirot, a legendás nyomozó vállalja, hogy tizenhat év távlatából megfejti az ügyet, s a nyomozás során felkeresi mind az öt lehetséges tettest:
a tőzsdést (aki piacra járt),
az amatőr botanikust (aki otthon ült),
a nagyvilági nőt (aki sok húst evett),
a nevelőnőt (aki hoppon maradt)
és a fiatal archeológusnőt (aki meg visított: ui, ui, ui)…

Hirdetés