WerWolf értékelése


>!
WerWolf
Terry Pratchett – Stephen Baxter: A Hosszú háború

Nem rossz, de a jó nem ilyen.
Ez nem más mint egy hosszú mese, aminek a közepénél lassan rájössz, hogy csak elhúzták előtted a mézesmadzagot. Ígértek valamit, ami nem éppen úgy teljesült, mint amire vágytál, de annyira nem is csalódtál. Lobszang engem is az orromnál fogva vezetett és végig azt hittem, hogy én akarom olvasni ezt a könyvet, pedig csak Lobszang volt az, aki akarta, hogy olvassam.
A lassú cselekmény elringatja az embert és a terjedelem segít ebben. Belesimulunk a Hosszú Földbe és járjuk a vándorokkal együtt a különböző világokat.
Azért volt egy-két bizarrul megalkotott világ és kaland, amikor nem tudtam, hogy most sci-fit vagy fantasyt olvasok. Megmosolyogtam magamban a dolgokat és haladtam tovább, még a leírt kegyetlenség le nem mosta az arcomról a vigyort.
Ennél a kötetnél is a vége volt az ami felrázott, ami kirángatott a meséből. Mint egy szappanopera, ami éppen a legérdekesebb résznél szakítja meg a történetet, hogy holnap is leülj és nézd, miközben sejted, hogy nem fog még jó sokáig egy tapodtat sem előrébb haladni a történet. Valahogy így várom én is a folytatást.
Annak ellenére, hogy rászedett a két író, mégis jó volt alkalmanként elmerülni a történetben, kizárva a rohanó világot.


Terry Pratchett – Stephen Baxter: A Hosszú háború

Terry Pratchett – Stephen Baxter: A Hosszú háború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy évtizeddel A Hosszú Föld eseményei után, az emberiség szétszóródik az átlépés megnyitotta új világokon. Ahol egykor Joshua és Lobszang járt afféle pionírként, most léghajóflották kötik össze a Földeket a kereskedelem, a kultúra és a felfedezés szálaival. Az emberiség a maga képére formálja a Hosszú Földet – cserébe pedig a Hosszú Föld a saját képére formálja az emberiséget.

Egy, magát Valhallának nevező új „Amerika” jelenik meg több mint egymillió lépésre az Irányjel Földtől. És Valhalla egyre nyughatatlanabbá válik az Irányjel kormányának vezetése alatt…

Az eltelt évek során a trollok – a hangyabolyszerűen gondolkodó kecses humanoidok – dala átjárta a Hosszú Földet. De most ezek a trollok is kezdenek lépéseket tenni az emberiség elkövette, ész nélküli kizsákmányolás ellen. Az immár házas Joshuát, aki egyben apa is, Lobszang magához kéreti. Szembe kell szállnia az egymással is ütköző válságokkal, amelyek azzal fenyegetik a Hosszú Földet, hogy olyan háborúba taszítják, amilyet az emberiség még sosem vívott…

Hirdetés